Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε 41χρονος που είναι προφυλακισμένος για ναρκωτικά

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε 41χρονος που είναι προφυλακισμένος για ναρκωτικά

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε 41χρονος που είναι προφυλακισμένος για ναρκωτικά

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3724 ΦΟΡΕΣ

Συμπληρωματική απολογία στον ανακριτή Ρόδου έδωσε χθες ο 41χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, που συνελήφθη κατηγορούμενος για την κατοχή 645 γραμμαρίων κάνναβης και 156 γραμμαρίων κοκαΐνης, κρυμμένα σε χώρο πυκνής βλάστησης στην αυλή του σπιτιού του!

Όπως είναι γνωστό, ο αλλοδαπός συνελήφθη στις 16 Φεβρουαρίου 2024 και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του, παραπέμφθηκε στην ανάκριση (στις 22 Φεβρουαρίου) και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ωστόσο χθες, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Φώτη Ρωμαίο και Δημήτρη Βερβέρη προσήχθη εκ νέου ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και έδωσε συμπληρωματική απολογία, αρνούμενος για ακόμη μία φορά τα όσα του καταλογίζονται.

Ο 41χρονος δήλωσε ότι είναι τοξικομανής και μάλιστα προσκόμισε και σχετική πραγματογνωμοσύνη από πρόσφατη εξέταση που έχει κάνει, ενώ επισήμανε πως υπάρχουν αρκετές αοριστίες σε αυτά που τον κατηγορούν.

Εισαγγελέας και ανακριτής μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποφάσισαν να μην αλλάξει η αρχική τους απόφαση και έτσι ο 41χρονος θα επιστρέψει στη φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται επίσης ένας Έλληνας ηλικίας 24 ετών και ένας ακόμη Αλβανός ηλικίας 31 ετών, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο κάθε εμπλεκόμενος φέρεται να είχε συγκεκριμένο ρόλο στην υπόθεση και αναλυτικότερα, ο 41χρονος Αλβανός φέρεται να έπαιρνε μικρές ποσότητες από τα ναρκωτικά που είχε κρυμμένα σε αύλειο χώρο του σπιτιού του και να τα άφηνε κάτω από κοντινό κάδο σκουπιδιών.

Από εκεί τα παραλάμβαναν ο 24χρονος Έλληνας και ο 31χρονος αλλοδαπός.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν μετά τη λήψη πληροφορίας που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για τον 41χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είναι γνωστός στις διωκτικές Αρχές της περιοχής μας καθώς και παλαιότερα είχε απασχολήσει σε άλλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Έτσι, οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 41χρονο, ο οποίος και σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», είχε κρύψει σε σημείο της αυλής του με πυκνή βλάστηση ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.

Από τα ναρκωτικά αυτά, ο 41χρονος έπαιρνε μικρές ποσότητες και τις άφηνε κάτω από κάδο σκουπιδιών. Τις ποσότητες αυτές τις έπαιρναν έπειτα ο 24χρονος με τον 31χρονο και έφευγαν.

Αφού εντοπίσθηκε η «καβάτζα» που χρησιμοποιούσε ο Αλβανός και εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης του, 16 Φεβρουαρίου 2024 περίπου στις 12 το μεσημέρι, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση ακινητοποίησαν τον δράστη έξω από την κατοικία του και ακολούθησε έρευνα κατά την οποία βρέθηκαν συνολικά:

• Κάνναβη (ακατέργαστη) βάρους 644,8 γραμμαρίων.

• Κοκαΐνη βάρους 156,7 γραμμαρίων.

• Ζυγαριά ακριβείας.

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες και η ζυγαριά κατασχέθηκαν ενώ ο 41χρονος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, προσήχθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Σημειώνεται πως ο 41χρονος Αλβανός δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και τον Νοέμβριο του 2022 είχε απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές του νησιού μας για υπόθεση ενός και πλέον κιλού ηρωίνης, 144 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας και 1900 ευρώ που είχαν εντοπιστεί στην κατοχή του.

Μάλιστα, για την υπόθεση αυτή δικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 10 Ιουλίου 2023 και καταδικάστηκε για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας