ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: 24Ο υποψήφιοι ξεναγοί παρακολουθούν μαθήματα

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1964: 24Ο υποψήφιοι ξεναγοί παρακολουθούν μαθήματα

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: 24Ο υποψήφιοι ξεναγοί παρακολουθούν μαθήματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 306 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3850

 

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ
ΑΛΜΑΤΩΔΗΣ Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ
Δεν δύνανται πλέον να την αναχαιτίσουνοι υποψήφιοι της Ε.Κ. και τα στελέχη της ΕΔΑ
Ενώ η λαϊκή μεταστροφή ογκούται συνεχώς και με αλματώδη ρυθμόν υπέρ της εθνικής παρατάξεως, αι περιοδείαι των υποψηφίων αυτής έχουν μεταβληθή εις θριαμβευτικήν πορείαν προς την Νίκην και εις την Δωδεκάνησον.
Αι πληροφορίαι από την βόρειον Ελλάδα και από όλα τα διαμερίσματα της χώρας περί της ογκουμένης μεταστροφής, συνετέλεσαν εις το να σχηματισθούν γνώμαι και υπό του λαού της Δωδεκανήσου, πέραν της ειδικής διαπιστώσεως ότι επιβάλλεται να δοθή μάχη κατά των φανατικών κεντροκομμουνιστών.


Εις την Κάρπαθον οι κ.κ. Κωτιάδης και Χαρίτος έτυχον ενθουσιώδους υποδοχής και περιοδεύουν εις τας κοινότητας εν μέσω πανηγυρισμών διά την επιβλητικήν νίκην. Εις Ρόδον ο κ. Ζαννής επαγματοποίησε περιοδείαν εις την ύπαιθρον, όπου αντελήφθη ότι σημαντικώτατη είναι η μεταστροφή, την οποίαν πλέον δεν δύνανται να αναχαιτίσουν τα στελέχη της Ε.Κ. και της ΕΔΑ, με οιονδήποτε μέσον.


Ο λαός αντελήφθην ότι μόνη η Εθνική Παράταξις με ηγέτην τον συνετόν κ. Κανελλόπουλον και με Οικονομικόν Συντονιστήν τον κ. Μαρκεζίνην εγγυάται μίαν Ελλάδα ευημερούσαν και ατομικήν προόοδον δι’ ένα εκάστον.
Εις το Βόρειον Συγκρότημα ο κ. Παρθενιάδης τυγχάνει παντού εξαιρέτου υποδοχής, καθώς και ο κ. Ταυλάριος.


Εις την Κω, τόσον εις την πόλιν, όσον και εις τας κοινότητας Ασφενδιού, Πυλί κ.λπ. ανέρχεται συνεχώς η δύναμις της Εθνικής Παρατάξεως, διά της προσχωρήσεως Φιλελευθέρων οι οποίοι δεν θέλουν να έχουν σχέσιν με την ΕΔΑ.
Εις την Κάλυμνον επίσης η μεταστροφή του λαού είναι αισθητή.


Η Ε.Δ.Α.
Στελέχη της ΕΔΑ -η οποία ως γνωστόν δεν έχει συνδυασμόν εις την Δωδεκάνησον, περιέρχονται την ύπαιθρον και τας νήσους και συνιστούν εις τους οπαδούς των να υποστηρίξουν Παπανδρέου. Η προσπάθεια όμως αυτή, δεν φαίνεται να επιτυγχάνη, διότι τα στελέχη της ΕΔΑ συσκοτίζουν τα πράγματα σκοπίμως.


ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ
Οι αντίπαλοι υποψήφιοι συνεχίζουν τας προσπαθείας των διά σταυρούς, αντιληφθέντες ότι απώλεσαν πλέον κάθε ελπίδα διά την τρίτην έδραν.
Ήδη θεωρείται πιθανόν ότι θα λάβουν δύο έδρας. Πάντως εντείνουν τας προσπαθείας των διά παντός μέσου, έκαστος διά προσωπικήν του τύχην.


ΠΡΟΩΘΗΘΗ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟΝ ΥΛΙΚΟΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΝΗΣΟΥΣ
Υπό των συνεργείων της Νομαρχίας επερατώθη η συσκευασία και προώθησις του εκλογικού υλικού εις τα 41 εκλογικά τμήματα των νήσων Κάσου, Καρπάθου, Μεγίστης, Σύμης, Νισύρου, Αστυπαλαίας, Αγαθονησίου, Λέρου, Λειψών και Πάτμου.
Εξ άλλου απεστάλησαν χθες το απόγευμα τα δέματα εκλογικού υλικού τα προοριζόμενα διά τα 20 εκλογικά τμήματα της νήσους Καλύμνου και 21 εκλογικά τμήματα της νήσου Κω.


240 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΞΕΝΑΓΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Με κανονικόν ρυθμόν συνεχίζονται τα μαθήματα της σχολής ξεναγών Ρόδου. Μέχρις στιγμής παρακολουθούν τα μαθήματα 240 υποψήφιοι ξεναγοί, καθημερινώς δε εκδηλούται ενδιαφέρον εκ μέρους ενδιαφερομένων να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1963: Τα αποτελέσματα εις τα χωριά της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον ο ηθοποιός Βουλγαρίδης

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά