Γ. Χατζημάρκος για τα νέα μέτρα που αφορούν την Υγεία

Γ. Χατζημάρκος για τα νέα μέτρα που αφορούν την Υγεία

Γ. Χατζημάρκος για τα νέα μέτρα που αφορούν την Υγεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1040 ΦΟΡΕΣ

Σε ανάρτησή του για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την Υγεία, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος επισημαίνει τα εξής:

«Στη Δημόσια Υγεία, νέα μέτρα που αφορούν στην οικονομική ενίσχυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού γενικά για όλη τη χώρα και ειδικά για τα νησιά ανακοινώθηκαν, μαζί με 6.500 προσλήψεις στο 2024.

Στα νησιά μας, στο επίπεδο του ιατροτεχνικού εξοπλισμού έχουν γίνει άλματα τα τελευταία χρόνια, ενώ παρά τις διακηρύξεις των κενών θέσεων εξακολουθούμε να έχουμε εντοπισμένα προβλήματα στην στελέχωση.

Τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν απο την κυβέρνηση για τη βελτίωση των οικονομικών απολαβών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν, ορθά, ειδικές προβλέψεις για τα νησιά μας. Τα μέτρα αυτά σε συνδυασμό με τις 6.500 νέες προσλήψεις, θα δοκιμαστούν στην πράξη εντός του 2024.

Στα σωστά και απολύτως θετικά αυτά μέτρα, πρέπει να προσθέσουμε και τα κίνητρα που επίσης δίνονται απο την περιφέρειά μας και απο αρκετούς δήμους μας.

Στη στελέχωση λοιπόν εστιάζεται η μάχη, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν συνεχίζουμε και τον αγώνα των υποδομών. Έναν αγώνα, τον οποίο και η περιφέρειά μας έχει δώσει με όλες τις δυνάμεις της, με εξαιρετικά κρίσιμες παρεμβάσεις, τόσο στο ζήτημα του εξοπλισμού, όσο και σε αυτό της στελέχωσης, και δεν θα σταματήσει μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Διαβάστε ακόμη

Την Τήλο εξυμνεί η βρετανική Sun

Όταν ανοίγεις το ραδιόφωνο σε νησιά και ακούς... Τούρκικα

Καθαρίστηκε ο περίδρομος των τειχών

Καταγγελίες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Τουρκικά ΜΜΕ: «Μετά από 4 χρόνια, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία ξανά αντιμέτωπα στην Αν. Μεσόγειο»

Κλειστή συνάντηση για την αποτίμηση της πυρκαγιάς συγκαλεί ο δήμαρχος Κω

Συνάντηση με στελέχη τουριστικού οργανισμού

Αφιέρωμα στην Τήλο από το κρατικό κανάλι της Γαλλίας