Βάιος Καλοπήτας: «Ζητώ τον σταυρό όσων πιστεύουν ότι η Ρόδος μπορεί καλύτερα και αξίζει περισσότερα»

Βάιος Καλοπήτας: «Ζητώ τον σταυρό όσων πιστεύουν ότι η Ρόδος μπορεί καλύτερα και αξίζει περισσότερα»

Βάιος Καλοπήτας: «Ζητώ τον σταυρό όσων πιστεύουν ότι η Ρόδος μπορεί καλύτερα και αξίζει περισσότερα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3347 ΦΟΡΕΣ

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ο Βάιος Καλοπήτας. Είναι γνωστός ο ίδιος, οι θέσεις, οι απόψεις του και οι τοποθετήσεις που έχει εκφράσει δημόσια, για τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο και το νησί μας.

 
Με την παράταξή του, τάχθηκε στο πλευρό του Αλέξανδρου Κολιάδη και διεκδικεί τώρα την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος προκειμένου να μπορέσει να εφαρμόσει και στην πράξη, όλα όσα έχει δεσμευτεί και έχει οραματιστεί.
Κοιτάζει στα μάτια τους ψηφοφόρους και τον κόσμο. Ειδικά τη νέα γενιά. Διεκδικώντας την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη τους. Κι ο ίδιος δεσμεύεται ότι δεν θα τους απογοητεύσει.

Γιατί επιλέξατε ως παράταξη να συμπορευτείτε με την παράταξη του Αλέξανδρου Κολιάδη;
Όταν η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το κίνητρο για την ανάμειξη με τα κοινά πρέπει να δώσεις το μέγιστο που μπορείς για να βελτιώσεις τα κακώς κείμενα στον τόπο σου, στη Ρόδο μας, τότε καλείσαι να λάβεις αποφάσεις που υπερβαίνουν τις προσωπικές φιλοδοξίες. Έτσι λοιπόν, αφού προηγήθηκε περίοδος συζητήσεων και ζυμώσεων, αποφασίσαμε με τον Αλέξανδρο Κολιάδη να συμπράξουμε.

Να ενώσουμε τις παρατάξεις μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να υπηρετήσουμε έναν κοινό σκοπό, να αλλάξει αυτή η δημοτική αρχή. Η Ρόδος δεν μπορεί να αντέξει ακόμα μία θητεία με αυτόν τον δήμαρχο. Για να περάσει η Ρόδος στη νέα εποχή, δεν αρκεί μόνο ένας. Με τον Αλέξανδρο Κολιάδη έχουμε κοινή αντίληψη για τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν την επόμενη ημέρα για το νησί. Η επόμενη μέρα των εκλογών θα μας βρει να δουλεύουμε για να κάνουμε πράξη τις πολιτικές και κοινωνικές μας φιλοδοξίες για να δούμε τη Ρόδο μας να αλλάζει και να γίνεται ένα σύγχρονο νησί με οδηγό τις αξίες, τις επιθυμίες, τους στόχους που έχουμε θέσει.

Για μένα είναι σημαντικό πως και ο Αλέξανδρος Κολιάδης επικεντρώνεται στην ουσία. Από εμάς δεν έχετε ακούσει και ούτε θα ακούσετε μεγαλοστομίες και υποσχέσεις. Εμάς μας ενώνουν οι αλήθειές μας και η αλήθεια είναι πως η ιστορία αλλάζει από τους πολλούς. Δεν αρκεί μόνο ένας για να φέρει την αλλαγή, αλλά χρειάζονται πολλοί για να την πιστέψουν και να δουλέψουν σκληρά γι’αυτή. Και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε στην ενιαία παράταξη που δημιουργήθηκε.

Οι Ροδίτισσες και οι Ροδίτες δικαιούνται την ευκαιρία να παλέψουν τους μηχανισμούς των συμφερόντων, που εδραιώνονται στο νησί μας και να τους κερδίσουν. Και επιτρέψτε μου να πω ότι, αυτό που δεν καταλαβαίνουν κάποιοι είναι ότι -ευτυχώς- δεν κινητοποιούμαστε όλοι από το προσωπικό συμφέρον…

Υπάρχουν άνθρωποι που κινητοποιούνται από τον συνάνθρωπό τους, μέσα από τις συλλογικότητες και είμαστε υπερήφανοι που φτιάξαμε έναν δυναμικό συνδυασμό με μοχλό πίεσης τις αξίες μας, αξίες όπως την αλληλεγγύη, τον διάλογο, την αξιοπρέπεια, την συνεργασία. Την απόφασή μας αυτή για συνεργασία και σύμπραξη, επιβράβευσε και όλος αυτός ο κόσμος που βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη στο «ΡΟΔΟΝ» για την παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού μας.

Υπάρχουν διαχωριστικές κομματικές γραμμές τελικά σε ό,τι αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση;
Σε όλες τις επιλογές μας στη ζωή υπάρχουν και γραμμές και όρια ο κόσμος θέλει πάντα μία κατεύθυνση από τον φορέα που υποστηρίζει.
Ωστόσο σήμερα στη Ρόδο αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι να ενωθούν άνθρωποι που με γνώσεις και διάθεση, να μπορούν να προσφέρουν και να βοηθήσουν να πάει ο τόπος μπροστά.

Όλοι όσοι υπηρετούμε τα κοινά, το καλό της Ρόδου θέλουμε. Το θέμα είναι ποιος μπορεί, ποιος έχει τις γνώσεις, ποιος πέτυχε και ποιος απέτυχε και ποιος έχει την προοπτική να πετύχει. Αυτό δεν το πιστοποιεί καμία κομματική ταυτότητα.

Αυτό το πιστοποιεί ο ψηφοφόρος στην κάλπη. Και επειδή μιλάμε για εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους ψηφοφόρους σε έναν τόπο όπως η Ρόδος, γνωριζόμαστε. Είναι οι συγγενείς, οι φίλοι μας, οι συνάδελφοί μας, οι γείτονές μας, οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε καθημερινά και που όλοι έχουμε έναν κοινό παρονομαστή. Ζούμε στη Ρόδο και θέλουμε να δούμε τον τόπο μας να προοδεύει. Άρα, οι κομματικές διαχωριστικές γραμμές δεν είναι και δεν θα πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο για την ανάδειξη μιας δημοτικής αρχής.

Όμως είναι σημαντικό να πούμε πως ακριβώς επειδή έχουμε μία πορεία που στην τοπική κοινωνία που ζούμε είναι γνωστή, οφείλουμε να έχουμε μία συνέπεια και μία αξιοπρέπεια. Ο καθένας τη συνέπεια και την αξιοπρέπεια, τις υπηρετεί όπως του υπαγορεύει η συνείδησή του.

Τι σημαίνει για εσάς, η ενασχόληση με τα κοινά;
Με την Αυτοδιοίκηση, όπως ξέρετε, είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι, κι αυτό προέκυψε ως ανάγκη για μία διαφορετική προσέγγιση στον σχεδιασμό για το μέλλον και την ανάπτυξη της Ρόδου, με αντιμετώπιση των αναγκών κάθε δημοτικής ενότητας ξεχωριστά. Η απόφασή μου να συμβάλω στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχει να κάνει κυρίως με τη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα διασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στον τόπο μας για τα παιδιά μας, μία ποιοτικότερη καθημερινότητα, ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Αυτό ξεκίνησε να διαμορφώνεται ως ανάγκη απ’ όταν ξεκίνησα ως γονιός πλέον, να βγαίνω βόλτα με τον γιο μου και να παρατηρώ τη Ρόδο από μία άλλη οπτική.

Τους δρόμους, τα πεζοδρόμια, τα πάρκα, τις παιδικές χαρές. Λόγω επαγγέλματος ταξιδεύω αρκετά και κάθε φορά που επιστρέφω στη Ρόδο σκέφτομαι τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά, πώς μπορούμε να διορθώσουμε όλα αυτά που μας πληγώνουν, γιατί να είμαστε τόσο πίσω ενώ έχουμε όλες τις προϋποθέσεις και τα πλεονεκτήματα για να πάμε μπροστά; Άρα λοιπόν, η ενασχόλησή μου με τα κοινά προκύπτει κυρίως από την ανάγκη αυτή: να θεραπεύσουμε αυτά που μας πληγώνουν και να δώσουμε άλλη κατεύθυνση στη Ρόδο.

Τι πρέπει να αλλάξει ή τι δεν πρέπει να αλλάξει σε αυτό το νησί τελικά; Κι ο ρόλος του κόσμου ποιος πρέπει να είναι;
Ο κεντρικός στόχος μας, της νέας παράταξής μας «ΕΝΑ-Μαζί για τη Ρόδο» παραμένει ο ίδιος, η Ρόδος να γίνει ένα σύγχρονο Νησί ένας δήμος που σέβεται τους Δημότες του και αξιοποιεί στο απόλυτο τις δυνατότητες που έχει. Η παρούσα δημοτική αρχή έχει δείξει τα όριά της, έχει δείξει μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Έχει δείξει και αποδείξει πώς διαχειρίζεται τη μιζέρια.

Πώς είναι απούσα εκεί που πρέπει να είναι παρούσα, όπως στην ασφάλεια των πολιτών, στην καθημερινότητα, στο περιβάλλον... Η σημερινή δημοτική αρχή παριστάνει πως αντιστέκεται σε ό,τι απειλεί το νησί μας ενώ στην πραγματικότητα η απειλή είναι εκείνη. Είναι οχυρωμένη πίσω από κλειστές πόρτες, έχει γυρίσει την πλάτη στους πολίτες και συνεχίζει να εφαρμόζει τακτικές και μικροπολιτικές πελατειακών σχέσεων, αναξιοκρατίας, αδιαφάνειας, σπατάλης, βιτρίνας, αυταρχισμού. Αυτή η νοοτροπία πρέπει ν’ αλλάξει. Και θα αλλάξει, εμείς θα την αλλάξουμε! Αυτό που δεν πρέπει ν’ αλλάξει και ν’ αλλοιωθεί είναι η ταυτότητα της Ρόδου. Κι εδώ είναι ο ρόλος του κόσμου στον οποίον αναφερθήκατε.

Να μας ενισχύσει για ν’ αλλάξουμε νοοτροπία. Να πάει να ψηφίσει και να επιλέξει μία δημοτική αρχή που θα είναι από τους πολίτες, για τους πολίτες, με τους πολίτες. Με διαφάνεια και πλάνο δράσεων, κάτι που η τωρινή δημοτική αρχή είναι προφανές πως δεν έχει.

Τι θα λέγατε σε κάποιον ή κάποια ψηφοφόρο που θα σταθεί μπροστά από την κάλπη για να επιλέξει παράταξη και υποψηφίους που δεν γνωρίζει, προκειμένου να σας ψηφίσει;
Απευθύνομαι στις Ροδίτισσες και στους Ροδίτες που πιστεύουν ότι η Ρόδος αξίζει και μπορεί καλύτερα, με την πεποίθηση η επόμενη μέρα των εκλογών θα μας βρει όλους μαζί σαν Ένα. Όλο αυτό το διάστημα η στήριξη και η εκτίμηση που εισπράττουμε, μας εκπλήσσει κάθε μέρα και περισσότερο. Ενωμένοι μπορούμε να γίνουμε η αλλαγή, μπορούμε να δώσουμε ανθρώπινο πρόσωπο στη δημοτική αρχή, να αλλάξουμε τον τρόπο που σήμερα ασκείται η διοίκηση στον δήμο Ρόδου, να βάλουμε κοινωνικό πρόσωπο στην πολιτική και να ανοίξουμε τις πόρτες του δήμου στους πολίτες.

Να κάνουμε μία Ρόδο πιο φιλική, πιο σύγχρονη, πιο προοδευτική. Δεν αρκεί μόνο ένας για να φέρει την αλλαγή, αλλά χρειάζονται πολλοί για να την πιστέψουν και να δουλέψουν σκληρά γι’ αυτή. Και για αυτό ενώσαμε τις δυνάμεις μας και αγωνιζόμαστε και γι’ αυτό ζητούμε από τους συμπολίτες μας να μας εμπιστευτούν. Η επιθυμία μας να προσφέρουμε στο νησί μας και η αγάπη μας για τη Ρόδο είναι τόσο μεγάλες που δεν μπορεί παρά οι συμπολίτες μας να στηρίξουν την παράταξή μας και να στηρίξουν κι εμένα προσωπικά με τον σταυρό τους.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Διαμαντής: Με σκληρή δουλειά κάθε μαθητής μπορεί να επιτύχει τα όνειρά του

Γιάννης Παππάς: Προτεραιότητα η ποιοτική αναβάθμιση των νησιών

Προτεραιότητα η ανάπτυξη για τον δήμαρχο Αστυπάλαιας

Τιμητική διάκριση σε ταινία νεαρής Ροδίτισσας σε Φεστιβάλ στις Κάννες!

Η Θεανώ, η Ροδίτισσα με το χαμόγελο, που εργάζεται σε δύο δουλειές από 13 ετών

Π. Κουνάκης: Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσαν συνολικά όλα τα νησιά

Δ. Βολονάκη: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την υγεία στα νησιά μας

Όλγα Κουρή-Καλλέργη: Το Δημογραφικό είναι τεράστιο πρόβλημα για όλη την Ευρώπη