Ένοχος με ελαφρυντικά Συμιακός για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην αυλή του εξοχικού του

Ένοχος με ελαφρυντικά Συμιακός για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην αυλή του εξοχικού του

Ένοχος με ελαφρυντικά Συμιακός για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην αυλή του εξοχικού του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2264 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος με ελαφρυντικό κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 51χρονος από τη Σύμη που είχε συλληφθεί να καλλιεργεί στην αυλή του εξοχικού του σπιτιού δενδρύλλια κάνναβης.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από πέντε χρόνια και προχθές το δικαστήριο που την εκδίκασε έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς τον 51χρονο στον οποίο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αστυνομικοί είχαν θέσει σε διακριτική επιτήρηση το σπίτι του 51χρονου και την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 το βράδυ, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα κατά την οποία βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού του, δεκαπέντε (15) γλάστρες διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων στις οποίες ήταν φυτεμένα τριάντα έξι (36) δενδρύλλια κάνναβης με ύψος που κυμαινόταν από εξήντα (60εκ.) μέχρι εκατόν δέκα (110εκ.) εκατοστά, καθώς και μία γλάστρα ένα μεταλλικό δοχείο με φυτεμένα τέσσερα (4) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης ύψους εξήντα (60εκ.) έως ογδόντα (80εκ.) εκατοστών.

Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν ενώ ο 51χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Γρηγόρη Μοράρη, ο 51χρονος απολογούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε επισημάνει μεταξύ άλλων πως ήταν περιστασιακός χρήστης και πως τα δενδρύλλια τα καλλιεργούσε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. Ο ίδιος είχε πει πως κατά την έρευνα που έγινε στην κατοικία του, εκτός από τα δενδρύλλια τίποτα άλλο δεν εντοπίστηκε στην κατοχή του (ναρκωτική ουσία).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 51χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας