Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής με την Ειρήνη Ντέλλα από τον ΔΟΠΑΡ

Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής με την Ειρήνη Ντέλλα από τον ΔΟΠΑΡ

Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής με την Ειρήνη Ντέλλα από τον ΔΟΠΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2388 ΦΟΡΕΣ

Το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής της Ειρήνης Ντέλλα, που λειτουργεί με τη στήριξη του ΔΚΣΜΡ – ΔΟΠΑΡ, ανοίγει για πέμπτη συνεχή χρονιά τις πόρτες του και συγκροτεί νέες ομάδες για ενήλικες, παιδιά δημοτικού και εφήβους γυμνασίου.

Το Εργαστήριο Ενηλίκων απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη γραφή και θέλουν να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από αυτή, σε όσους γράφουν ήδη, αλλά και σε όσους πιστεύουν πως κρύβουν ένα συγγραφικό πνεύμα μέσα τους και θέλουν να δοκιμάσουν να το απελευθερώσουν. Οι συμμετέχοντες μέσα από εργασίες, συζητήσεις, ανατροφοδοτήσεις, ασκήσεις με παιγνιώδη χαρακτήρα και ένα ολόκληρο ταξίδι δημιουργίας, θα μυηθούν στην τέχνη της Δημιουργικής Γραφής και θα κληθούν να συνθέσουν τα δικά τους κείμενα – ποιήματα και να φτιάξουν κόσμους στο χαρτί.

Στο παιδικό και εφηβικό τμήμα του Εργαστηρίου, μέσα από διάφορες δραστηριότητες και τεχνικές, οι μαθητές θα εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά, θα βρουν τη φωνή τους, θ’ ανακαλύψουν ότι το γράψιμο είναι καταφύγιο και θα γίνουν επαρκέστεροι αναγνώστες. Στόχος του εργαστηρίου είναι να φυτέψει το σποράκι του πάθους και να δώσει μια ώθηση στους μαθητές ν’ αγαπήσουν τη συγγραφή, την ποίηση και τη λογοτεχνία.

Σημείωμα προς τους μικρούς επίδοξους συγγραφείς:

Αν σου αρέσει να σκαρώνεις ιστορίες, να γράφεις στιχάκια, ραβασάκια ή ημερολόγιο, αν η «λευκή σελίδα» σε μαγεύει ή, αντίθετα, σε τρομάζει, αν αγαπάς τις λέξεις, τα τετράδια και τα βιβλία, τότε πάρε το αγαπημένο σου μολύβι κι έλα στην παρέα μας, να ταξιδέψουμε μαζί γράφοντας. Στο Εργαστήρι μας, θα ξεκινήσουμε με μια λέξη, θα γράψουμε και θα σβήσουμε πολλές φορές, θα φτιάξουμε συναρπαστικούς ήρωες, θα στήσουμε σκηνικά και θα δημιουργήσουμε φανταστικούς κόσμους.

Βιογραφικό εμψυχώτριας

Η Ειρήνη Ντέλλα είναι διπλωματούχος του Κοινού Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει σπουδάσει Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Ελληνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δημοσιογραφία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην Εκφραστική Γραφή στο Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης & Θεραπείας. Έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά και πολιτιστικά sites και διηγήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικά έργα. Από το 2014 την ακούτε καθημερινά στο Ραδιόφωνο Λυχνάρι. Το Μάιο του 2012 έλαβε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό πεζογραφήματος για νέους συγγραφείς στα Δωδεκάνησα «Νίκος Κάσδαγλης» που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου. Η καρδιά της δεν έφυγε ποτέ από την όμορφη αίθουσά του, έτσι από το 2019 στεγάζονται εκεί οι ομάδες του Εργαστηρίου της.

Πρόγραμμα Εργαστηρίου

Ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας:

Την Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου το Εργαστήριο θα παρουσιαστεί στο κοινό σε ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσης και γνωριμίας για όλα τα τμήματα, εν όψει της έναρξης της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς.

10:00 – 11:30 Παιδιά Δημοτικού και Έφηβοι Γυμνασίου

11:30 – 13:00 Πεζός λόγος αρχαρίων, Πεζός λόγος αρχαρίων εξ αποστάσεως, Ποιητική γραφή αρχαρίων.

Σκοπός της συνάντησης είναι οι μικροί και μεγάλοι ενδιαφερόμενοι καθώς και οι γονείς, να πάρουν μια γεύση από το Εργαστήριο.

Έναρξη μαθημάτων:

Πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου

Τμήματα ενηλίκων

  • Πεζός Λόγος Αρχαρίων (Παρασκευή 18:00 – 21:00)
  • Πεζός Λόγος Αρχαρίων – Παρακολούθηση Εξ Αποστάσεως, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας (Τετάρτη 18:00 – 21:00)
  • Ποιητική γραφή Αρχαρίων (Τρίτη 18:00 – 21:00)

Οι συναντήσεις των ομάδων ενηλίκων είναι τρίωρες και πραγματοποιούνται σε δεκαπενθήμερη βάση από τον Οκτώβριο του 2022 έως το Μάιο του 2023, στις εγκαταστάσεις του ΔΚΣΜΡ. Ο α’ κύκλος μαθημάτων είναι τρίμηνος. Οι ομάδες είναι ολιγομελείς και παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Τμήματα παιδιών – εφήβων

  • Παιδικό Τμήμα, Δ’ Δημοτικού – Στ’ Δημοτικού (Σάββατο 10:00 – 11:30)
  • Εφηβικό Τμήμα, Α’ Γυμνασίου – Γ’ Γυμνασίου (Σάββατο 11:30 – 13:00)

Οι συναντήσεις των ομάδων παιδιών και εφήβων θα διαρκούν μιάμιση ώρα και θα πραγματοποιούνται Σάββατο πρωί σε εβδομαδιαία βάση από τον Οκτώβριο έως το Μάιο, στις εγκαταστάσεις του ΔΚΣΜΡ. Ο α’ κύκλος μαθημάτων είναι τρίμηνος. Οι ομάδες είναι ολιγομελείς και παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στα 2241032520 και 6945971953.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»

Εντοπισμός 24 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο