Τελέστηκε και φέτος ο Αγιασμός στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Τελέστηκε και φέτος ο Αγιασμός στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Τελέστηκε και φέτος ο Αγιασμός στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1296 ΦΟΡΕΣ

Τελέστηκε και φέτος ο Αγιασμός στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ρόδου. Ένα σχολείο αποκλειστικά για ενήλικες και εργαζόμενους ανηλίκους.

Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. - Ρόδου σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει τα εξής:
«Ένα σχολείο που πραγματώνει το τρίπτυχο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ – ΕΡΓΑΣΙΑ αφού η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών είναι εργαζόμενοι. Ένα σχολείο στο οποίο η φοίτηση γίνεται συνειδητά από συνειδητοποιημένους συμπολίτες μας που ψάχνουν τις ευκαιρίες τους στην τοπική αγορά εργασίας. Γι’ αυτό και ο νομοθέτης προέβλεψε και μεγαλύτερο αριθμό απουσιών αλλά και συντομότερη - κατά ένα έτος μετά από εξαγορά- συνταξιοδότηση! Ένα σχολείο Τεχνικής Εκπαίδευσης που διδάσκονται οι περισσότεροι τομείς και ειδικότητες. Φέτος προστέθηκε και ο τομέας που έλειπε από το μοναδικό Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. του νομού μας, αυτός της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Ο τομέας αυτός θα εξελιχτεί την επόμενη σχολική χρονιά (Γ’ τάξη) στις ειδικότητες των ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ αλλά και του υπευθύνου ΑΠΟΘΗΚΗΣ, κάτι που λείπει από τον νομό μας και που μπορεί να στελεχώσουν τις τόσες ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτουμε. Και οι υπόλοιποι τομείς παραμένουν τροφοδότες της τοπικής αγοράς εργασίας σε έμψυχο δυναμικό. Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι και αύριο, ημέρα Παρασκευή 15/9. Έχουν τη δυνατότητα οι κάτοχοι απολυτηρίου κάθε είδους λυκείου να εγγραφούν απευθείας στη Β’ τάξη και σε λιγότερο από δύο έτη μόνο να αποκτήσουν ΠΤΥΧΙΟ ειδικότητας επιπέδου 4, παρακολουθώντας ΜΟΝΟ τα μαθήματα του τομέα, 20 ωρών την εβδομάδα! Μπορούν επίσης να επανεγγραφούν στη Γ’ τάξη σε άλλη ειδικότητα του ίδιου τομέα και σε 9 μήνες να αποκτήσουν και άλλο ένα ΠΤΥΧΙΟ!

Τον χαιρετισμό του δημάρχου μετέφερε ο σύμβουλος Κοινότητας Ρόδου Γλεντής Κωνσταντίνος. Παρών ήταν και ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και ίδρυσε, μεταξύ άλλων σχολείων, το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ., πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νικολάου Μηνάς ο οποίος έκανε μία αναδρομή στην ίδρυση του σχολείου και το πόσο δικαιωμένος αισθάνεται σήμερα με τόσο μεγάλη συμμετοχή!

Την εκδήλωση, τέλος, έκλεισε ο πολύπειρος νέος διευθυντής του σχολείου, προερχόμενος από τα σπλάχνα της Τεχνικής Εκπαίδευσης, Οικονόμος Νίκος. Μαζί με τις ευχές του εξέφρασε το παράπονο τόσων ετών για την αυτόνομη χρηματοδότηση του σχολείου από τον δήμο Ρόδου, για ν’ αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ρόδου!».

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικές οι επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βιωματικές Δράσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου: Συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Το Καζούλλειο Γυμνάσιο ρίχνει τίτλους τέλους για το πρόγραμμα «Παιδαγωγικά εργαλεία για ένα σχολείο συμπερίληψης»

Εξαιρετικές επιδόσεις στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία»

Σε τμήματα ΑΕΙ μπορούν να καταταγούν οι απόφοιτοι της ΑΣΤΕΡ

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Σωτήρη-Βασίλη Παπαντωνίου για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις