Εισαγωγή του νέου τμήματος Γεωπονίας στο πρόγραμμα σπουδών της Β' Λυκείου του Π. ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ

Εισαγωγή του νέου τμήματος  Γεωπονίας στο πρόγραμμα σπουδών της Β' Λυκείου του Π. ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ

Εισαγωγή του νέου τμήματος Γεωπονίας στο πρόγραμμα σπουδών της Β' Λυκείου του Π. ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1794 ΦΟΡΕΣ

Το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Ρόδου σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει το εξής για την εισαγωγή νέου τμήματος σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Το σχολείο μας με υπερηφάνεια ανακοινώνει την ίδρυση Τμήματος Γεωπονίας στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών του στη δεύτερη τάξη. Αυτή η καινοτόμος προσθήκη αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του Π.ΕΠΑ.Λ. να παρέχει μία ολοκληρωμένη και προνοητική εκπαιδευτική εμπειρία για νέους μαθητές.

Το Τμήμα Γεωπόνων στοχεύει να καλλιεργήσει μία βαθιά κατανόηση της γεωργικής επιστήμης, της βιωσιμότητας και του περιβάλλοντος μεταξύ των μαθητών της Β’ τάξης Λυκείου, μέσα από πρακτικές δραστηριότητες, ελκυστικά μαθήματα και διαδραστικά έργα.


Πιστεύουμε ότι, η εισαγωγή της γεωπονίας σε νεαρή ηλικία θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές μας να αναπτύξουν μια εκτίμηση για τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει η γεωργία στη ζωή μας, «Ενθαρρύνοντας την περιέργεια και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον, ελπίζουμε να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά πολιτών με περιβαλλοντική συνείδηση και μελλοντικούς γεωπόνους».


Το πρόγραμμα σπουδών θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως:
Οικοσυστήματα και Βιοποικιλότητα: Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες, οι μαθητές, θα προωθήσουν την ολιστική άποψη των οικοσυστημάτων.
Αειφόρος Γεωργία: Το πρόγραμμα σπουδών θα εισάγει τους μαθητές σε έννοιες όπως η βιολογική γεωργία και η εξοικονόμηση νερού, υπογραμμίζοντας τη σημασία των υπεύθυνων γεωργικών πρακτικών.


Το Τμήμα Γεωπονίας του Π.ΕΠΑ.Λ. όχι μόνο θα εξοπλίσει τους μαθητές με πολύτιμες γνώσεις αλλά και θα ενθαρρύνει την κριτική σκέψη, τη συνεργασία και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Οι εκπαιδευτικοί του τμήματος είναι αφοσιωμένοι στην τροφή των νέων μυαλών και στην καλλιέργεια μιας αίσθησης περιέργειας που θα χρησιμεύσει ως βάση για τη δια βίου μάθηση.


Καθώς το Π.ΕΠΑ.Λ. συνεχίζει να ηγείται της καινοτόμου εκπαίδευσης, η εισαγωγή του τμήματος Γεωπονίας, με συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ενισχύει τη δέσμευση του ιδρύματος να παρέχει μία ολιστική μαθησιακή εμπειρία που προετοιμάζει τους μαθητές για ένα βιώσιμο μέλλον».

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικές οι επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βιωματικές Δράσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου: Συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Το Καζούλλειο Γυμνάσιο ρίχνει τίτλους τέλους για το πρόγραμμα «Παιδαγωγικά εργαλεία για ένα σχολείο συμπερίληψης»

Εξαιρετικές επιδόσεις στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία»

Σε τμήματα ΑΕΙ μπορούν να καταταγούν οι απόφοιτοι της ΑΣΤΕΡ

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Σωτήρη-Βασίλη Παπαντωνίου για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις