Ταχύπλοο διακινητή μεταναστών εμβόλισε το σκάφος του λιμενικού στην Κω

Ταχύπλοο διακινητή μεταναστών εμβόλισε το σκάφος του λιμενικού στην Κω

Ταχύπλοο διακινητή μεταναστών εμβόλισε το σκάφος του λιμενικού στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3214 ΦΟΡΕΣ

Το πλωτό σκάφος του λιμενικού εμβόλισε αλλοδαπός χειριστής ταχύπλοου ανοικτά της Κω, στην προσπάθεια του να διαφύγει στα τουρκικά χωρικά ύδατα, λίγη ώρα αφότου είχε αποβιβάσει στην ακτή μετανάστες.

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο πλωτό του Λιμενικού, ενώ το ταχύπλοο σκάφος ανετράπη και βυθίστηκε. Σε ότι αφορά τον κυβερνήτη του ταχύπλοου, περισυνελέγη από λιμενικούς και συνελήφθη.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Κω, που βρίσκονταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, να προσεγγίζει και να αποβιβάζει σημαντικό αριθμό ατόμων στην ακτή της περιοχής «Ψαλίδι» της Κω, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Ακολούθησε καταδίωξη όπου το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια. Ο χειριστής του, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα προσπάθησε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού με σκοπό τη διαφυγή του, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. .

Στη συνέχεια το ταχύπλοο σκάφος κατάφερε τον εμβολισμό του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πρωραίο τμήμα του, προκαλώντας του σοβαρές υλικές ζημιές χωρίς να επηρεαστεί η αξιοπλοΐα του, ενώ το Τ/Χ σκάφος ανετράπη και βυθίστηκε.

Ο μοναδικός επιβάτης και χειριστής του ταχύπλοου σκάφους περισυνελέγη καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στη μαρίνα της Κω όπου συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κω.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»

Εντοπισμός 24 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο

Στη Ρόδο βρίσκεται ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης