Οι Αυστριακοί προτιμούν την Ελλάδα για διακοπές και αγοράζουν ακίνητα

Οι Αυστριακοί προτιμούν την Ελλάδα για διακοπές και αγοράζουν ακίνητα

Οι Αυστριακοί προτιμούν την Ελλάδα για διακοπές και αγοράζουν ακίνητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 980 ΦΟΡΕΣ

Η Ελλάδα αποτελεί εδώ και χρόνια την πρώτη προτίμηση των Αυστριακών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και τον πρώτο αεροπορικό προορισμό.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, η Ρόδος, η Ζάκυνθος και η Σαντορίνη, αλλά και εναλλακτικοί προορισμοί με απευθείας σύνδεση , όπως η Κάρπαθος, η Πάρος και η Νάξος.Το 2022 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 613,5 χιλ. Αυστριακοί από 421,6 χιλ. το 2021 και 583 χιλ. το 2019.

Πάντως, οι διμερείς οικονομικές σχέσεις παρουσιάζουν περιθώρια βελτίωσης. Ενδιαφέρον θα παρουσίαζε η προβολή της υψηλού επιπέδου σύγχρονης ελληνικής οινοποιείας στην Αυστρία, χώρα που χαρακτηρίζεται από υψηλή κατά κεφαλήν κατανάλωση αλλά και εξοικείωση, λόγω της ίδιας παραγωγής, οίνου. Το ήδη έντονο τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας θα μπορούσε να στηρίξει αυτή την προσπάθεια αλλά και να ωφεληθεί μέσω ενδεχόμενης ανάπτυξης των τουριστικών ροών στην ειδική μορφή του οινοτουρισμού.

Εξάλλου, ο ελληνικός τομέας επενδυτικών και οικιστικών ακινήτων συγκεντρώνει εδώ και αρκετό καιρό το ενδιαφέρον επενδυτικών φορέων και ιδιωτών και αναμένεται, υπό κανονικές συνθήκες, περαιτέρω ανάπτυξη, κυρίως στο τομέα των οικιστικών ακινήτων, ήτοι αγορά δευτερεύουσας κατοικίας από κατοίκους Αυστρίας προκειμένου να διαμένουν για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Ελλάδα. Ήδη από πέρυσι καταγράφονται σημαντικές ροές από την Αυστρία στην Ελλάδα στον τομέα των ακινήτων. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος οι εν λόγω ροές διαμορφώθηκαν από 6 εκατ. ευρώ το 2019, σε 10 το 2020, 18 το 2021 και 40 το 2022, έτος κατά το οποίο αποτέλεσαν και το σημαντικότερο μέρος των συνολικών επενδυτικών ροών από την Αυστρία προς τη χώρα μας.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Βιέννη.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr/

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός στην Ελλάδα-Πώς κινήθηκαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις από τον Ιανουάριο

Παρίσι: «Άρωμα» Ελλάδας στους δρόμους και το μετρό

Airbnb: Ασαφείς οι περιορισμοί για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Τουρισμός: Ποια ταξίδια προτιμούν οι Έλληνες

Οι καύσωνες στην Ευρώπη γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι- Πώς επηρεάζεται ο τουρισμός

Ελληνικός τουρισμός: Η πρόοδος και οι προβλέψεις για το 2024

Coolcationing: Νέα τάση στον παγκόσμιο τουρισμό η "στροφή" σε προορισμούς με λιγότερο θερμά καλοκαίρια

Σε διαβούλευση το Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό