Τεράστιες ζημιές προκάλεσε η πυρκαγιά στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στη Ρόδο

Τεράστιες ζημιές προκάλεσε η πυρκαγιά στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στη Ρόδο

Τεράστιες ζημιές προκάλεσε η πυρκαγιά στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3233 ΦΟΡΕΣ

Τιτάνιες προσπάθειες των εργαζομένων να μη βυθιστεί όλο το νησί στο σκοτάδι

Τεράστιες ήταν οι ζημιές που προκάλεσε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του νησιού μας η πυρκαγιά, γεγονός που έθεσε από την πρώτη στιγμή σε ύψιστη επιφυλακή το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ, έτσι ώστε να αντέξει το νησί μας και να μη βυθιστεί ολόκληρο στο σκοτάδι, (black out) γεγονός που θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα, ειδικά στον επιχειρησιακό τομέα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αμέσως μόλις η φωτιά πήρε μεγάλη έκταση, οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ διακόπτοντας άδειες ή ρεπό, βρέθηκαν στο πεδίο της φωτιάς, προσπαθώντας έτσι να κρατήσουν «ζωντανό» το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Για λόγους ασφαλείας, το εργοστάσιο της Νότιας Ρόδου τέθηκε εκτός λειτουργίας (οι καύτρες στους μονωτήρες και τους πυλώνες μεταφοράς ρεύματος σε συνδυασμό με τη στάχτη, θα προκαλούσαν πολλαπλά βραχυκυκλώματα) κι έτσι το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή ανέλαβε να καλύψει στον βαθμό που αυτό ήταν εφικτό, τη ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι εκ περιτροπής διακοπές διακοπές του ρεύματος κρίθηκαν επιβεβλημένες για να μην καταρρεύσει το σύστημα, ενώ στα χωριά της Νότιας Ρόδου, επιστρατεύθηκαν τα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη για να μπορέσουν να ηλεκτροδοτήσουν χωριά και γεωτρήσεις που υπήρχαν, για να γίνεται ο ανεφοδιασμός των υδροφόρων και των οχημάτων.

Οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό επί 10 ολόκληρες μέρες, αντέχοντας έτσι τις πρωτοφανής δυσκολίες με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωποι.

Παράλληλα, διαφυλάχθηκε η λειτουργία του Υποσταθμού στο Γεννάδι και ελήφθησαν μέτρα σε συνεργασία με τις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης και τους εθελοντές, έτσι ώστε να μην παραδοθεί στις φλόγες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την προηγούμενη φορά, των Μαριτσών και τα παρατεταμένα μπλακ άουτ που σημειωθηκαν σε ολόκληρο το νησί, ο τόπος μας, οι υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ, η ΔΕΗ, διδάχθηκαν, κι έτσι αυτή τη φορά αποφύγαμε τα χειρότερα.

Από την πρώτη στιγμή της επιδείνωσης της φωτιάς, αξίζει να σημειωθεί ότι ήρθαν στη Ρόδο όλα τα στελέχη από τη Διεύθυνση Περιφέρειας Νησιών ενώ κλήθηκαν και εργολάβοι που εργάζονται ήδη για την αποκατάσταση του δικτύου που υπέστη καταστροφές.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα πυρασφάλειας, ο ΔΕΔΔΗΕ, δαπανά ποσό της τάξης του 1,5 εκατομμυρίων ευρών κάθε χρόνο, μόνο για το νησί της Ρόδου, έτσι ώστε να αποψιλώνει εκτάσεις γύρω από κρίσιμες εγκαταστάσεις, να κλαδεύει δέντρα που περνούν κοντά από καλώδια υψηλής τάσης, ενώ στην περίπτωση μεγάλων δασικών εκτάσεων έχουν γίνει υπογειοποιήσεις καλωδίων εδώ και αρκετά χρόνια, όπως στην περίπτωση της διασύνδεσης του Προφήτη Ηλία με τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»

Εντοπισμός 24 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο