Ο δήμαρχος Ρόδου αναλαμβάνει την προεδρία του ΔΟΠΑΡ και της ΔΕΡΜΑΕ

Ο δήμαρχος Ρόδου αναλαμβάνει την προεδρία του ΔΟΠΑΡ και της ΔΕΡΜΑΕ

Ο δήμαρχος Ρόδου αναλαμβάνει την προεδρία του ΔΟΠΑΡ και της ΔΕΡΜΑΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3659 ΦΟΡΕΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που σημειώνονται από το απόγευμα της Τετάρτης στους κόλπους της δημοτικής αρχής Ρόδου, μετά την παραίτηση του Αλέξανδρου Κολιάδη από την προεδρία της ΔΕΡΜΑΕ.

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση Κολιάδη, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ο δήμαρχος Ρόδου κος Αντώνης Καμπουράκης, κάλεσε στο γραφείο του στο Δημαρχείο ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΡΜΑΕ, προκειμένου να συζητήσουν και να τους ενημερώσει.


Στη συνάντηση, δεν παρέστη ο Αλέξανδρος Κολιάδης. Ο δήμαρχος, υπεραμύνθηκε των ενεργειών και των αποφάσεών του, ενώ λίγο αργότερα με ανακοίνωσή του, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην στενό του συνεργάτη, κάνοντας λόγο για περίεργη τακτική η οποία θα κριθεί από τον Ροδιακό λαό.

Η ανακοίνωση του δημάρχου της Ρόδου
Με την ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης και μετά την σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ρόδου κος Αντώνης Καμπουράκης επιβεβαίωσε ουσιαστικά τα όσα φημολογούνταν τις τελευταίες μέρες αλλά και την οριστική ρήξη μεταξύ τους.

Επισήμανε συγκεκριμένα:
«Ο κ. Κολιάδης ήταν επί 4 σχεδόν χρόνια αντιδήμαρχος ή επικεφαλής δημοτικού οργανισμού, απολαμβάνοντας όχι μόνο την εμπιστοσύνη μου, αλλά και όλα τα προνόμια της θέσης του. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχε διαφωνήσει με καμία σημαντική επιλογή της παράταξής μας, ενώ μέχρι πριν λίγες ημέρες με διαβεβαίωνε ότι θα συμπορευτεί μαζί μας στις ερχόμενες εκλογές.


Εντελώς ξαφνικά, τρεισήμισι μόλις μήνες πριν τις εκλογές, αποφάσισε να διαφοροποιηθεί παραιτούμενος από τη θέση του στη ΔΕΡΜΑΕ, προφανώς για να εξυπηρετήσει προσωπικές του φιλοδοξίες. Επικαλούμενος προσχηματικά την υπογραφή εκ μέρους μου της Σύμβασης για τις Πηγές της Καλλιθέας, μιας σύμβασης απολύτως επωφελούς για το δήμο μας, που ζωντανεύει ένα ιστορικό τοπόσημο της Ρόδου, την οποία υπέγραψα με εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΡΜΑΕ πριν από έξι μήνες!


Το μόνο σχόλιο που θα ήθελα να κάνω είναι ότι οι φιλοδοξίες στην πολιτική, ακόμα και όταν είναι προσωπικές, είναι θεμιτές. Ακόμα πιο σημαντικό, όμως, από τις φιλοδοξίες είναι να διατηρούμε το ήθος και τη σοβαρότητά μας. Ο τελικός λόγος θα είναι στους συμπολίτες μας που θα μας κρίνουν όλους με βάση το έργο που κάναμε αλλά και τη συνολική στάση μας.

Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε ο Αλέξανδρος Κολιάδης
Χθες το πρωί, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ και του ΔΟΠΑΡ κος Αλέξανδρος Κολιάδης, μετέβη στο γραφείο της Δημοτικής Επιχείρησης, προκειμένου να πάρει τα πράγματά του. Εκεί όμως σύμφωνα με το περιβάλλον του, διαπίστωσε ότι η πόρτα είχε παραβιαστεί και ότι είχαν αλλαχθεί οι κλειδαριές.

Ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία λέγοντας ότι οφείλουν να του παραδώσουν όλα τα προσωπικά του αντικείμενα που ήταν μέσα στο γραφείο και ζήτησε να καταγραφεί το γεγονός, ενώ λίγη ώρα αργότερα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, δίνοντας μάλιστα κατάθεση στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου.

Έκτακτη σύγκλιση (διαπεριφοράς) του Δημοτικού Συμβουλίου
Προκειμένου να προχωρήσουν αμέσως οι διαδικασίες αντικατάστασης στα προεδρία της ΔΕΡΜΑΕ και του ΔΟΠΑΡ όπου ηγούνταν ο Αλέξανδρος Κολιάδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου κος Μιχάλης Σοκορέλος, κάλεσε σε σύγκλιση (δια περιφοράς) το Δημοτικό Συμβούλιο.


Οι παρατάξεις Χατζηδιάκου και Κρητικού πάντως, δεν παρέστησαν και ζήτησαν να γίνει η συνεδρίαση «δια ζώσης» προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις αναφορικά με την παραίτηση του Αλέξανδρου Κολιάδη από τη ΔΕΡΜΑΕ. Τελικά η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και αποφασίστηκε να αναλάβει πρόεδρος και στη ΔΕΡΜΑΕ και στο ΔΟΠΑΡ ο ίδιος ο δήμαρχος κος Αντώνης Καμπουράκης.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»

Εντοπισμός 24 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο