Δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες έως πέντε ημέρες λόγω κορωνοϊού

Δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες έως πέντε ημέρες λόγω κορωνοϊού

Δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες έως πέντε ημέρες λόγω κορωνοϊού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 753 ΦΟΡΕΣ

Δεν προσμετρώνταιοι απουσίες από τα μαθήματαμαθητών έως πέντε ημερών, που οφείλονται στη νόσηση απόκοροναϊόCOVID-19, διευκρινίζει εγκύκλιος τουΥπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτωνπου εστάλη στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Ειδικότερα, μετά την άρση των έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κίνδυνοδιασποράς του κοροναϊούCOVID-19, διευκρινίστηκε ότι με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων των σχολικών μονάδων, οι εν λόγωαπουσίεςκαταχωρίζονται αλλά δεν θα προσμετρηθούν.

Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται

Η απόφαση του Συλλόγου εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών ή των ιδίων, εφόσον είναι ενήλικοι, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα στον Διευθυντή ή Προϊστάμενό των σχολικών μονάδων της αντίστοιχης βεβαίωσης θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR).

Επιπλέον, προβλέπεται ότι, στην περίπτωση που μαθητής νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο εξαιτίας νόσησης από κοροναϊό COVID-19, οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας. Οι παραπάνω απουσίες είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

Πηγή: https://www.in.gr/

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των Μηχανογραφικών

Απαξιώνονται στη Ρόδο οι μαθητές των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων

Σημαντικές οι επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βιωματικές Δράσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου: Συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Το Καζούλλειο Γυμνάσιο ρίχνει τίτλους τέλους για το πρόγραμμα «Παιδαγωγικά εργαλεία για ένα σχολείο συμπερίληψης»

Εξαιρετικές επιδόσεις στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία»