Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 41χρονος με τα ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 41χρονος με τα ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 41χρονος με τα ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1563 ΦΟΡΕΣ

Την άγουσα προς τις φυλακές πήρε χθες, μετά την απολογία του στον ανακριτή Ρόδου και με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως, ο 41χρονος Αλβανός που συνελήφθη να έχει στην κατοχή του ναρκωτικά.

Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κο Στέλιο Αλεξανδρή, ο 41χρονος που εργαζόταν παλαιότερα ως ντελιβεράς και στη συνέχεια ως οικοδόμος – σιδεράς, επισήμανε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τα τελευταία πέντε – έξι χρόνια έμπλεξε και ο ίδιος με ναρκωτικές ουσίες, καταλήγοντας έτσι να κάνει και χρήση κοκαΐνης, σχεδόν κάθε μέρα.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι τις ποσότητες τις προμηθευόταν από διάφορα άτομα τα οποία δεν γνώριζε και ότι επειδή αδυνατούσε να πληρώσει, το χρέος του έφθασε στις 7.000 ευρώ!

Για το γεγονός αυτό, άρχισε να δέχεται απειλές κι εκφοβισμούς με διάφορους τρόπους, ακόμα και για την ίδια την οικογένειά του όπως είπε στην ανακρίτρια, λέγοντάς του ότι οι γονείς του που μένουν στην Αλβανία θα καούν από... έκρηξη αερίου και ότι θα φανεί ως ατύχημα!

Στη συνέχεια, του ζήτησαν να μοιράζει και ο ίδιος ναρκωτικά και για το λόγο αυτό δέχθηκε αφήνοντας κάποια σακουλάκια με κάνναβη και κοκαΐνη σε διάφορα σημεία της Ρόδου.

Σε ό,τι αφορά το ποσό των 3.950 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του, επισήμανε ότι προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τη δουλειά του, καθώς εργάζεται ως σιδεράς σε οικοδομές.

Οι ισχυρισμοί του, πάντως, δεν έπεισαν ούτε τον ανακριτή ούτε ούτε την Εισαγγελέα οι οποίοι αποφάσισαν την προσωρινή κράτησή του.

Ο 41χρονος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 140 γραμμάρια κοκαΐνης και 2,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, μέρος των οποίων τα είχε θαμμένα σε εξωτερικό, κοντινό χώρο από το σπίτι του.

Σε βάρος του 41χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Το τελευταίο διάστημα πριν από τη σύλληψή του ο 41χρονος είχε «κλειδωθεί» στο στόχαστρο των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που χειριζόταν την υπόθεση. Ωστόσο, η «αντίστροφη μέτρηση» το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, όταν ο 41χρονος μετέβη σε δύσβατη αγροτική περιοχή κοντά στη Μονή της Παναγίας Παραμυθίας, όπου και άφησε δύο συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 109,4 γραμμαρίων.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης που είχαν σε διακριτική επιτήρηση τον αλλοδαπό, είδαν τις κινήσεις του αυτές και αφότου έφυγε πήραν τις δύο συσκευασίες διαπιστώνοντας ότι μέσα σε αυτές υπήρχαν περίπου 110 γραμμάρια κοκαΐνης.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας