Ξεκίνησε η συγκέντρωση περσινού ελαιόλαδου

Ξεκίνησε η συγκέντρωση περσινού ελαιόλαδου

Ξεκίνησε η συγκέντρωση περσινού ελαιόλαδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 366 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Εν Ρόδω Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3518

ΚΑΤ’ ΑΝΑΦΟΡΑΝ ΤΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ
ΑΠΕΒΙΩΣΕΝ ΕΙΣ ΔΙΑΦΑΝΙ ΒΡΕΦΟΣ
ΕΚ ΔΙΦΘΕΡΙΤΙΔΟΣ
ΥΠΟΠΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ
ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΙΑΤΡΙΚΟΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΝ

Κρούσμα διφθερίτιδος εσημειώθη εις την Κοινότητα Διαφάνι Καρπάθου. Ένα νήπιον δύο και ημίσεως μηνών προσβληθέν υπό διφθερίτιδος απεβίωσεν.
Σχετικώς υπό του εκεί σταθμού Χωροφυλακής απεστάλη επείγον τηλεγράφημα προς την Νομαρχίαν, την Ανωτέραν Διοίκησιν Χωροφυλακής και του Υγειονομικόν Κέντρον το οποίον αναφέρει τα εξής: «Εις το χωρίον Διαφάνι εσημειώθη θανατηφόρον κρούσμα διφθερίτιδος επί βρέφους δύο και ημίσεως μηνών ενώ υπάρχουν υπόνιαι προσβολής εκ διφθερίτιδος παίδων νοσούντων ήδη. Παρίσταται ανάγκη μεταβάσεως ιατρού διά διενέργειαν εμβολιασμού».
Αμέσως ως ελήφθη το τηλεγράφημα το Υγειονομικόν Κέντρον Ρόδου απέστειλε εις Κάρπαθον ιατρόν και αδελφήν νοσοκόμον καθώς και ποσότητα φαρμάκων προς διενέργειαν εμβολιασμού εις τα παιδιά.

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
Με γοργόν ρυθμόν συνεχίζεται η προσέλευσις γονέων και μετά των τέκνων των εις το Υγειονομικόν Κέντρον Ρόδου διά τον εμβολιασμόν αυτών κατά της διφθερίτιδος. Ιδιαιτέρως ηυξήθη ο αριθμός των προσερχομένων από της χθες ότι εγνώσθη ότι εσημειώθη ένα κρούσμα διφθερίτιδος επί παιδίου εκ Καρπάθου το οποίον νοσηλεύεται ήδη εις ειδικόν τμήμα του Κρατικού Νοσοκομείου.
Εξ άλλου ανεκοινώθη ότι ήδη έχουν εμβολιασθή 6.000 παιδιών της Ρόδου και ότι υπάρχει εν επαρκεία εμβόλιον.

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΝ ΕΠΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ
ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Κατά πληροφορίας εκ Καρπάθου εντός των πρώτων ημερών του Ιανουαρίου θα επαναρχίσουν αι εργασίαι ανεγέρσεως του ξενοδοχείου Πηγαδίων αι οποίαι διεκόπησαν λόγω της επικρατούσης κακοκαιρίας.
Σχετικώς ανεκοινώθη ότι θα καταβληθή φροντίς διά την όσον το δυνατόν ταχύτερον αποπεράτωσιν του ξενοδοχείου της Καρπάθου.

ΗΡΧΙΣΕΝ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ
ΠΕΡΥΣΙΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου κατόπιν ενεργειών του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδη, το Υπουργείον Εμπορίου απεφάσισε την διενέργειαν συγκεντρώσεως ελαιολάδου εκ των πλεονασμάτων της περισυνής εσοδείας και με τας περισυνάς τιμάς.
Η συγκέντρωσις ήρχισε χθες βάσει προγράμματος της Ενώσεως καταρτισθέντος αναλόγως των υποβληθεισών αιτήσεων και των τοπικών συνθηκών υπό συνεργείου το οποίον θα περιέρχεται τας κοινότητας.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Έρχεται θίασος εις Ρόδον

Ο προοριζόμενος διά Δυτικήν Γερμανίαν θίασος, με επικεφαλής τας Μαίρη Λωράνς και Αλέκα Στρατηγού και τον Κώστα Μπογώνη, αφίκνειται εις Ρόδον μεθαύριον Κυριακήν 23ην τρέχοντος και θα αρχίση παραστάσεις την ημέραν των Χριστουγέννων.
Ο θίασος μετεκλήθη υπό του Δήμου Ρόδου, θα δώση δέ παραστάσεις μέχρι και της 2ας Ιανουαρίου 1963, με επιθεωρήσεις βάσει ειδικού ρεπορτίου, που προωρίζετο διά το εξωτερικόν.
Κατά την πρεμιέραν θα παρουσιασθή η Επιθεώρησις «γαλάζιος Ουρανός».
Του θιάσου συμμετέχουν ο Γεώργιος Νάκος, ο Νίκος Κωνσταντινίδης, η Μίρκα Δόξα, η Έιβη Χαν, ο Γιώργος Κουμαριώτης, η Στέλλα Κοράλη, η Ηρώ Σπαθάρη, ο Σπύρος Ροσσόλυμος, η Σόφυ Λαμπράκη και Πενταμελής ορχήστρα Ατραξιόν.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι βιβλιοπώλαι της Ρόδου φοβούνται αφανισμόν - Δεν θα πωλούν σχολικά βιβλία;

Φλας στο παρελθόν, 1964: Ρόδιοι ηγόρασαν δεξαμενόπλοιον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Η πλειοψηφία του Δήμου διεμαρτυρήθη δια την περιφρόνησιν έναντί της