Πλούσια σε ποσότητα και άριστη σε ποιότητα η παραγωγή ελαιολάδου στη Ρόδο

Πλούσια σε ποσότητα και άριστη σε ποιότητα  η παραγωγή ελαιολάδου στη Ρόδο

Πλούσια σε ποσότητα και άριστη σε ποιότητα η παραγωγή ελαιολάδου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2375 ΦΟΡΕΣ

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τα ελαιοτριβεία

Δύο εβδομάδες μετά το άνοιγα των ελαιοτριβείων σχηματίζονται μεγάλες ουρές αναμονής και σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να περιμένει κάποιος ακόμα και δύο μέρες για να πάρει σειρά. Σε αυτό συνέβαλε και ο πολύ καλός καιρός όλες αυτές τις μέρες που επέτρεψε σε αρκετούς παραγωγούς να ξεκινήσουν νωρίς το μάζεμα.

Πάντως, το ελαιόλαδο που παράγεται είναι εξαιρετικής ποιότητας με χαμηλή οξύτητα τις περισσότερες φορές καθώς ο καρπός έχει δεχτεί την ευεργετική βροχή του προηγούμενου διαστήματος ενώ ο δάκος φαίνεται ότι έχει καταπολεμηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο το ελαιόλαδο που παράγεται είναι εξαιρετικής ποιότητας όμως φέτος αφορά ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχει πολύ καλή τιμή πώλησης.

Μάλιστα, αυτό σε συνδυασμό με το ότι η φετινή χρονιά δεν θα χαρακτηριστεί από μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου, αναμένεται να οδηγήσει τις τιμές στα ύψη. Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το λάδι θα πωληθεί πάνω από 4,5 ευρώ το λίτρο.

Το μάζεμα αναμένεται να διαρκέσει και όλο το Δεκέμβριο, καθώς ο καρπός είναι πράσινος, όμως και σε αυτή την περίπτωση έχει απόδοση ακριβώς λόγω του ότι έβρεξε όταν έπρεπε.

Φέτος, όπως δείχνουν τα πράγματα η δυτική πλευρά του νησιού μας και ειδικά οι πεδινές περιοχές θα έχουν μία αρκετά ικανοποιητική παραγωγή, όμως απολογιστικά εκτιμάται ότι δεν θα κυμανθεί στα επίπεδα των προηγούμενων ετών.

Διαβάστε ακόμη

Λιμάνια: Εξετάζεται η τοποθέτηση slots όπως στα αεροδρόμια

Ο πρώην υπουργός Λ. Αυγενάκης φαίνεται να χειροδικεί σε εργαζόμενο του αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος επειδή έχασε την... πτήση του

Ρόδος: Περίεργη υπόθεση με πυροσβέστη που κατήγγειλε ανωτέρους του και τώρα απειλείται με απόταξη

Κρουαζιέρα: Zητείται νέο εθνικό σχέδιο

Βρέθηκε λύση για τις εργασίες στο συγκρότημα της Νέας Αγοράς

Η ΕΠΟΤ Tourism Think Tank οργανώνει την εκδήλωση, «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Χωρίς φανάρια για δεύτερη ημέρα η Κοδριγκτώνος

Αλέξανδρος Βασιλικός για τον υπερτουρισμό: «Είμαστε πολύ μακριά από τα ισπανικά μοντέλα»