Στο εδώλιο 51χρονος στη Ρόδο που εντοπίστηκε με 100 δενδρύλλια κάνναβης

Στο εδώλιο 51χρονος  στη Ρόδο που εντοπίστηκε  με 100 δενδρύλλια κάνναβης

Στο εδώλιο 51χρονος στη Ρόδο που εντοπίστηκε με 100 δενδρύλλια κάνναβης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1184 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει στις αρχές του επόμενου μήνα, 51χρονος που εντοπίστηκε σε χωριό της Ρόδου να καλλιεργεί σε ημιτελή οικοδομή, 100 δενδρύλλια κάνναβης.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, στις 4 Μαΐου 2019 το πρωί, έκαναν «έφοδο» στην οικοδομή του 51χρονου, όπου και εντόπισαν τόσο σε υπαίθριο χώρο όσο και σε γλάστρες, συνολικά 100 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία βρίσκονταν σε πλήρη ανάπτυξη και είχαν ύψος έως και 2,30 m.

Ακλούθησε αυτοψία του χώρου κατά την όποια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•Εκατό δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,3 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν
• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 234,6 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε επτά πλαστικές συσκευασίες

• Σπόροι κάνναβης βάρους 50 γραμμαρίων
• Ζυγαριά ακριβείας
• Καλλιεργητικός εξοπλισμός

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε ο 51χρονος στη δικαιοσύνη, καθώς του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την απολογία του, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα. Κατερίνα Βολονάκη, ο 51χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είχε τονίσει μεταξύ άλλων πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης, τα τελευταία 35 χρόνια και πως κατά καιρούς προμηθευόταν ουσίες από διάφορους.

Είναι πατέρας δύο παιδιών και επειδή δεν ήθελε να δώσει δικαιώματα στον κοινωνικό του περίγυρο, αποφάσισε να καλλιεργήσει τα δενδρύλλια για δική του αποκλειστικά χρήση.

Όπως είχε πει ο 51χρονος, τα δενδρύλλια, που κατασχέθηκαν, δεν ήταν όλα κατάλληλα για τη χρήση, από τα 100 δενδρύλλια, τα 3 από τα μεγάλα ήταν θηλυκά, ενώ όλα τα υπόλοιπα ήταν αρσενικά δένδρα.

Ο ίδιος είχε προσθέσει πως δεν είχε μετρήσει πόσα ακριβώς δενδρύλλια ήταν και πως οι αστυνομικοί, που τον συνέλαβαν του ανέφεραν τελικά τον ακριβή αριθμό, καθώς είχε φυτέψει περισσότερα καθώς γνώριζε από άλλα δέντρα που καλλιεργούσε ότι δεν θα «έβγαιναν» όλα.

Σε ό,τι αφορά τη ζυγαριά που εντόπισαν οι αστυνομικοί, είχε δηλώσει ότι δεν ήταν ακριβείας και πως τη χρησιμοποιούσε σπάνια κυρίως για τους καρπούς που μάζευε από τον κήπο του, αφού μπορούσε να ζυγίσει έως 5 κιλά. Τέλος, το λάστιχο ποτίσματος, τα δύο μαύρα κουτιά και το ένα διαφανές κουτί τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του, είπε ότι τα χρησιμοποιούσε για την καλλιέργεια των άλλων οπωροφόρων δένδρων που καλλιεργεί στο οικόπεδό του στο χωριό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 51χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικοί τμήμα της περιοχής του.

Η δίκη του προσδιορίστηκε να γίνει στις 12 Δεκεμβρίου 2022 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας