Αθώος για τα ναρκωτικά, ένοχος για οπλοκατοχή

Αθώος για τα ναρκωτικά, ένοχος για οπλοκατοχή

Αθώος για τα ναρκωτικά, ένοχος για οπλοκατοχή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 504 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούμενος για την καλλιέργεια 31 δενδρυλλίων κάνναβης και παράνομη κατοχή όπλου και εκρηκτικών κατηγορούνταν 54χρονος που προχθές δικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Τον 54χρονο βάραιναν οι κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της κατοχής αυτών και της καλλιέργειας φυτού του γένους της κάνναβης από δράστη μη τοξικομανή, και παράνομη κατοχή όπλων.


Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη, μετέτρεψε την κατηγορία για τα ναρκωτικά και έπαυσε εφ’ όρου (με την ισχύουσα νομοθεσία) την ποινική δίωξη, ενώ τον έκρινε ένοχο για την οπλοκατοχή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών την οποία αναστέλλει επί τριετία και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ.


Η σύλληψη του 54χρονου είχε γίνει στις 19 Μαΐου 2017 στις 5.30 το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου στο χωράφι που διατηρούσε ο 54χρονος στη περιοχή «Τρεις Ιεράρχες» Καλύμνου.
Οι αστυνομικοί που τις προηγούμενες ημέρες είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση το αγρόκτημα έκαναν «έφοδο» την ώρα που ο 54χρονος βρισκόταν μέσα σε αυτό και εντόπισαν στην κατοχή του 10 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επίσης στο χώρο του κτήματος εντοπίστηκαν:
• 16 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 54 εκατοστά
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 6 γραμμαρίων
• Σπόροι κάνναβης
• Διάφορες συσκευασίες με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης
• Πυροκροτητής
• Βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 12 εκατοστών

Επίσης και στο ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο του 54χρονου είχε εντοπιστεί μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία του δράστη όπου, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε 15 δενδρύλλια κάνναβης μέσα σε γλάστρες. Επίσης, είχε βρεθεί ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα.


Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και μαζί με τις ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και τα υπόλοιπα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ ο 54χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας