Επιπλέον δύο ελικόπτερα και πέντε πυροσβεστικά οχήματα ενισχύεται η Ρόδος

Επιπλέον δύο ελικόπτερα και πέντε πυροσβεστικά οχήματα ενισχύεται η Ρόδος

Επιπλέον δύο ελικόπτερα και πέντε πυροσβεστικά οχήματα ενισχύεται η Ρόδος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1136 ΦΟΡΕΣ

Με δύο επιπλέον πυροσβεστικά ελικόπτερα και πέντε πυροσβεστικά οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων ενισχύθηκε χτες το νησί μας κατόπιν εντολής του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου.

Ο αρχηγός του Π.Σ., αποφάσισε να ενισχύσει το νησί μας καθώς χτες ο δείκτης επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς στα Δωδεκάνησα βρισκόταν στο 4 και οι καιρικές συνθήκες, μπορούσαν να δημιουργήσουν εστίες φωτιάς.
Επίσης, εκτός από τα εναέρια και επίγεια μέσα, στη Ρόδο έφτασε χτες και μία από τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων, προκειμένου να ενισχύσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού μας. Όλα τα επίγεια μέσα και το προσωπικό τους αλλά και οι δασοκομάντος έφτασαν στη Ρόδο χτες στις 12 το μεσημέρι με το πλοίο “ΑΡΙΑΔΝΗ”.

Επίσης με εντολή αρχηγού του Π.Σ., για όσο χρονικό διάστημα ο δείκτης επικινδυνότητας έναρξης πυρκαγιάς είναι υψηλός, επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού μας τίθεται ο περιφερειακός διοικητής Νοτίου Αιγαίου αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου, επισημαίνει ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι προσεχτικοί, αποφεύγοντας τις θερμές εργασίες, το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο πλησίον δασικών εκτάσεων καθώς και οποιαδήποτε δραστηριότητα, η οποία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Μάλιστα ζητά, αν πέσει στην αντίληψη κάποιου πολίτη καπνός ή φωτιά, να επικοινωνήσει άμεσα με το 199 δίνοντας πληροφορίες και τα ακριβή στοιχεία της τοποθεσίας.

Διαβάστε ακόμη

Προβολή της περιφέρειας

Μήνυμα του Συλλόγου της Ρόδου Νέας Υόρκης – Απόλλων για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Τοπική συνάντηση των ξενοδοχείων Φαληρακίου & Καλλιθέας

Μάνος Κόνσολας: Νέα δέσμη κινήτρων για τους γιατρούς που θα υπηρετούν στα νοσοκομεία των νησιών

Μάγεψε το κοινό της Ρόδου ο Γιώργος Κατσαρός

Τεχνικά έργα θα εκτελούνται την Δευτέρα και Τρίτη στον κόμβο από Τσαΐρι προς αεροδρόμιο

Συνάντηση με τον δήμαρχο Ρόδου είχαν οι εστιάτορες

Αλέξανδρος Κολιάδης: Προβλήματα άλυτα επί δεκαετίες απαιτούν από μας λύσεις. Μεγάλο μας στοίχημα το κυκλοφοριακό