Γρ. Τάσιος: Απαραίτητες οι αυξήσεις των τιμών στα συμβόλαια των ξενοδοχείων για το 2023

Γρ. Τάσιος: Απαραίτητες οι αυξήσεις των τιμών στα συμβόλαια των ξενοδοχείων για το 2023

Γρ. Τάσιος: Απαραίτητες οι αυξήσεις των τιμών στα συμβόλαια των ξενοδοχείων για το 2023

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 227 ΦΟΡΕΣ

Η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι καλύτερη από αυτή του 2021 δήλωσε χθες μιλώντας στον “Sky Rodos” ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρης Τάσσιος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ τόνισε χαρακτηριστικά ότι στα συμβόλαια του 2023 οι ξενοδόχοι θα πρέπει να ζητήσουν αυξήσεις στις τιμές για να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα και στις πρώτες ύλες.

Αναφέρθηκε όμως και στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να δοθεί λύση και στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού:
«Μπήκαμε στον Απρίλιο με διαφορετικές ταχύτητες. Περίπου το 30% των ξενοδοχείων θα ανοίξει πανελλαδικά όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα. Στους δημοφιλείς προορισμούς, όπως στην Κέρκυρα, στη Ρόδο και στην Κρήτη υπάρχουν καλές πληρότητες σε κάποια πακέτα που υπάρχουν για την πασχαλινή περίοδο. Αυτό είναι ένα καλό ξεκίνημα για τη σεζόν», είπε ο κ. Τάσιος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ αναφέρθηκε και στην ανάσχεση των κρατήσεων που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία κατά την έναρξη της σεζόν.
«Πάντως θα έχουμε μια καλύτερη σεζόν σε σχέση με το 2021», είπε.

Ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα που θα πρέπει να έχει η σεζόν:
«Το ζήτημα δεν είναι αν θα έρθουν 1.000 αφίξεις, για παράδειγμα, αλλά το αποτέλεσμα. Οι συμφωνίες είναι κλεισμένες όμως στα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί. Προβληματισμός υπάρχει τι θα γίνει με τα συμβόλαια του 2023. Συζητήσαμε για το θέμα αυτό με τα μέλη μας, δηλαδή τις Ενώσεις Ξενοδόχων από όλη τη χώρα. Όλοι είμαστε σύμφωνοι να μπούμε στη διαδικασία διαλόγου για τις τιμές. Η σύστασή μας είναι να διεκδικήσουμε αύξηση των τιμών μας γιατί αλλιώς το θέμα αυτό θα το βρούμε μπροστά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Με αφορμή το ερώτημα που του έγινε για την κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό στα ξενοδοχεία χαρακτήρισε απαράδεκτη την επίθεση που δέχεται από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου.
«Έχω σταθερά επίθεση από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων με εκφράσεις απαράδεκτες και τραγικές στη στιγμή που προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις σε όλους με στόχο κάτι καλύτερο για την επόμενη ημέρα», είπε ο κ. Τάσιος.

Σε ερώτηση για την έλλειψη εργαζομένων σε κάποιες ειδικότερα ο κ Τάσιος:
«Υπάρχουν κενά στις χαμηλές ειδικότητες γιατί η κατάσταση τα δύο τελευταία χρόνια ήταν δύσκολη. Η δουλειά ήταν μειωμένη. Κάποιοι άλλαξαν επάγγελμα. Υπάρχει μια ανακατανομή. Η λύση είναι να έχουμε εργαζόμενους από τρίτες χώρες με αποφάσεις που μπορούν να ληφθούν και σε περιφερειακό επίπεδο.

Επίσης είμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για εργαστούν στα ξενοδοχεία άνθρωποι που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο και προέρχονται από τρίτες χώρες.

Μπορούμε να έχουμε εργαζομένους και από άλλες χώρες της Ευρώπης. Να μην επικαλούνται κάποιοι ότι εμείς δεν θέλουμε τους εργαζομένους από κάθε περιοχή. Δεν υπάρχει προσωπικό. Η δική μας άποψη είναι πάρα πολύ καθαρή».

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός στην Ελλάδα-Πώς κινήθηκαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις από τον Ιανουάριο

Παρίσι: «Άρωμα» Ελλάδας στους δρόμους και το μετρό

Airbnb: Ασαφείς οι περιορισμοί για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Τουρισμός: Ποια ταξίδια προτιμούν οι Έλληνες

Οι καύσωνες στην Ευρώπη γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι- Πώς επηρεάζεται ο τουρισμός

Ελληνικός τουρισμός: Η πρόοδος και οι προβλέψεις για το 2024

Coolcationing: Νέα τάση στον παγκόσμιο τουρισμό η "στροφή" σε προορισμούς με λιγότερο θερμά καλοκαίρια

Σε διαβούλευση το Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό