Την παραίτησή του από την επιτροπή Περιβάλλοντος υπέβαλε ο Ν. Κανταρζής

Την παραίτησή του από την επιτροπή  Περιβάλλοντος υπέβαλε ο Ν. Κανταρζής

Την παραίτησή του από την επιτροπή Περιβάλλοντος υπέβαλε ο Ν. Κανταρζής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 310 ΦΟΡΕΣ

Την παραίτησή του από αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπέβαλε χθες ο σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Νίκος Κανταρζής.

Όπως υποστηρίζει, οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή διότι ο ρόλος της επιτροπής έχει απαξιωθεί με ευθύνη του προέδρου της αλλά κυρίως του ίδιου του περιφερειάρχη.

Ειδικότερα, στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Κανταρζής αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή γνωστοποιώ την απόφαση να υποβάλω την παραίτησή μου από αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, με άμεση ισχύ.

Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντικοί σύμφωνα με την πολιτική μου κρίση, αφού αυτή η Επιτροπή, ενώ θεσμικά θα μπορούσε να συμβάλει τα μέγιστα στο μεγάλο ζητούμενο της προστασίας του περιβάλλοντος στην ευαίσθητη περιοχή ευθύνης της, εν τούτοις έχει απαξιωθεί με ευθύνη και του Προέδρου αλλά κυρίως του ίδιου του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου.

Υπήρξα μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια και ουδέποτε μας δόθηκε η ευκαιρία για έναν υγιή και εποικοδομητικό διάλογο στο σοβαρότατο αυτό αντικείμενο.

Επίσης η Επιτροπή Περιβάλλοντος, ουδέποτε τήρησε τον αξιακό αλλά και καταστατικό της χαρακτήρα και ποτέ δεν έφερε προς συζήτηση ένα πολιτικό κείμενο αρχών και θέσεων της Περιφερειακής Αρχής σε σχέση με το Περιβάλλον, την σημασία και τον ρόλο που η προστασία του διαδραματίζει στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων, αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών, στην ευαίσθητη Νησιωτική μας περιφέρεια.

Δεν κληθήκαμε ούτε καν να συζητήσουμε με πολιτικούς όρους (παρά μόνο διεκπεραιωτικούς)τις όποιες θέσεις μας σε σοβαρά θέματα που απασχόλησαν την Επιτροπή αυτά τα δυόμιση χρόνια.

Δυστυχώς οι απογοητευτικές αυτές πρακτικές που ακολουθεί η Περιφερειακή Αρχή σε αυτή την τόσο σημαντική για τον τόπο μας Επιτροπή, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να είμαι μέλος της, έστω και αναπληρωματικό και παραιτούμαι σε ένδειξη διαμαρτυρίας, προς όλους όσους επιθυμούν να ευτελίσουν την έννοια της πολιτικής και ιδιαίτερα στα θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής στον τόπο μας.

Νικόλαος Κανταρζής
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Κω-Νισύρου
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ».

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»

Εντοπισμός 24 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο

Στη Ρόδο βρίσκεται ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης