Αθωώθηκαν δύο κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος συνταξιούχου

Αθωώθηκαν δύο κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος συνταξιούχου

Αθωώθηκαν δύο κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος συνταξιούχου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 455 ΦΟΡΕΣ

Για απάτη σε βάρος 71χρονου συνταξιούχου από τον οποίο φέρονταν να απέσπασαν 170.000 ευρώ και ένα αυτοκίνητο, κατηγορούνταν μία 45χρονη αλλοδαπή από τη Ρωσία και ένας 64χρονος από την Κοζάνη οι οποίοι δικάστηκαν προχθές από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε μόνο ο 64χρονος με συνήγορο υπεράσπισης τον κ. Μανώλη Κουτσούκο και ο οποίος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ωστόσο και η 45χρονη αλλοδαπή δικάστηκε ωσεί παρούσα. Το δικαστήριο εξετάζοντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και αυτά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, έκρινε και τους δύο κατηγορουμένους αθώους.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης το 2011 με την κατάθεση μήνυσης από τον 71χρονο σε βάρος της Ρωσίδας και άλλων δύο ανδρών ηλικίας 41 και 64 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την μήνυση του 71χρονου αλλά και τα όσα περιέχονται στη δικογραφία, τον Μάιο του 2009 η αλλοδαπή είπε στον 71χρονο ότι θέλει να μισθώσει ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ρόδο για να λειτουργήσει ως καφέ – μπαρ και μάλιστα ότι είχε εξασφαλισμένη πελατεία λόγω των γνωριμιών της αλλά και της θέσης του καταστήματος.

Θα ήταν λοιπόν μία ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση, για την οποία είχε μεριμνήσει ώστε να εκδοθεί και εύκολα η άδεια λειτουργία της, όμως της έλειπαν τα χρήματα.

Για το λόγο αυτόν -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ζήτησε από τον 71χρονο να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση με την προϋπόθεση ότι με τη λειτουργία της θα του επέστρεφε τα χρήματα και επιπλέον 1.000- 2.000 ευρώ μηνιαίως ως τον αφανή εταίρο του καταστήματος.

Ο 71χρονος το χρονικό διάστημα από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2009 δηλώνει ότι κατέβαλλε σταδιακά το ποσό των 167.000 ευρώ και πιο αναλυτικά 80.800 ευρώ σε μετρητά, επιταγές συνολικού ποσού 55.495 ευρώ και 31000 ευρώ από αναλήψεις και αγορές μέσω τριών πιστωτικών καρτών.

Σε ό,τι αφορά τον 64χρονο είχε συμφωνήσει να διακοσμήσει το κατάστημα που θα λειτουργούσε η 45χρονη Ρωσίδα, ενώ ο 41χρονος ισχυρίζονταν ότι ήταν ο επόμενος μισθωτής όταν τον Νοέμβριο του 2009 η αλλοδαπή αποχώρηση από την επιχείρηση.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας