Γιατί ο καταλληλότερος πρόεδρος του ΚΙΝΑ/ΠΑΣΟΚ είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Γιατί ο καταλληλότερος πρόεδρος του ΚΙΝΑ/ΠΑΣΟΚ είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Γιατί ο καταλληλότερος πρόεδρος του ΚΙΝΑ/ΠΑΣΟΚ είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 797 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Ιωάννης Καραγιάννης
Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Δωδεκανήσων και Κυκλάδων, πρώην Σχολικός Σύμβουλος

Ο συνδυασμός όλων των επόμενων επιχειρημάτων που παρατίθενται παρακάτω καθιστούν την υποψηφιότητα του κυρίου Νίκου Ανδρουλάκη τη συγκριτικά καταλληλότερη για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει σωρευτικά τα ακόλουθα πλεονεκτήματα.
1. Είναι ηλικιακά νέος και επομένως μπορεί να ηγηθεί σε ικανό χρονικό διάστημα, ώστε να «ωριμάσει» σε εκλογικές αναμετρήσεις και ταυτόχρονα είναι έμπειρος στα οργανωτικά θέματα (Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ) καθώς και Ευρωπαϊστής πολιτικός με μεγάλη εμπειρία σε επίκαιρα ευρωπαϊκά θέματα, αποτελεί δε γνώριμο συνομιλητή Ευρωπαίων ηγετών (νυν Ευρωβουλευτής).

2. Δεν βαρύνεται από πολιτικό παρελθόν εξουσίας με λάθη και παραλείψεις (Δεν υπήρξε υπουργός, βουλευτής ή κρατικός αξιωματούχος στην Ελλάδα).
3. Δεν έφυγε ποτέ από σχηματισμούς που είχαν βασικό πυλώνα το ΠΑΣΟΚ (Ελιά, ΚΙΝΑΛ, κ.ά.).

4. Μπορεί να συνομιλήσει με όλες τις γενιές του δημοκρατικού χώρου χωρίς αποκλεισμούς.
5. Έχει τη μεγαλύτερη δημοτικότητα από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του και κυρίως τις λιγότερες αρνητικές γνώμες. Αυτό μακροπρόθεσμα, και υπό προϋποθέσεις, μπορεί να μεταφραστεί σε εκλογική επιρροή και μετέπειτα σε ψήφο εμπιστοσύνης.

6. Το επιχείρημα ότι δεν είναι εν ενεργεία βουλευτής και άρα δεν είναι αποτελεσματικό να γίνει αρχηγός δεν ευσταθεί διότι:
α) Υπάρχουν τα παραδείγματα εντός της χώρας (Τσίπρας, Κουτσούμπας) που όταν ηγήθηκαν των κομμάτων τους δεν ήταν μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου.

β) Παραδείγματα πολλά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που οι αρχηγοί των κομμάτων τους δεν ήταν βουλευτές όταν εκλέχθηκαν (που μετά έγιναν και πρωθυπουργοί)

γ) Αυτό είναι προσωρινό, αφού από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι στην ελληνική Βουλή ως αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος και

δ) Δεν είναι δημοκρατικό και πολιτικά ηθικό επιχείρημα, αφού αν ίσχυε αυτό, θα έπρεπε όλα τα κόμματα να εκλέγουν μόνο βουλευτή ως αρχηγό τους, δηλαδή να αποκλείονται όλα τα μέλη του κόμματος από μια τέτοια υποψηφιότητα.

7. Μπορεί, σύμφωνα με τις έρευνες, να διατηρήσει περισσότερο ενωμένο τον δημοκρατικό προοδευτικό χώρο σε υψηλό εκλογικό ποσοστό (Έχει τη δημοσκοπική πρωτιά όταν οι ερωτώμενοι έχουν ψηφίσει ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ή όταν προτίθενται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ).

Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Παπανικόλας: Η «πασαρέλα» των υποψηφίων αρχηγών

Φίλιππος Ζάχαρης: Εμείς και οι άλλοι την επόμενη μέρα

Δημήτρης Προκοπίου: Δελφίνια και αλιεία

Μαρία Καρίκη: Πώς έρχεται η «ψυχική ανάταση»;

Θάνος Ζέλκας: Ξέρω ποιος είσαι και τι πρεσβεύεις

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Δαύκος ο άγριος (Daucus sylvestris), κοινώς σταφυλίνος, σταφυλίνακας, σταφυλινάκι, άγριο καρότο

Κατερίνα Τζωρτζινάκη: Το καλοκαίρι είναι ακριβό

Νίκος Μυλωνάς: Μετά την 4η φωτιά στον ΧΥΤΑ... θα κάνει επιτέλους κάτι της προκοπής ο δήμος Κω;