Αύριο απολογείται στην ανακρίτρια 61χρονος για τα 17 χασισόδεντρα

Αύριο απολογείται στην ανακρίτρια 61χρονος για τα 17 χασισόδεντρα

Αύριο απολογείται στην ανακρίτρια 61χρονος για τα 17 χασισόδεντρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 478 ΦΟΡΕΣ

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσει αύριο για να απολογηθεί, 61χρονος που συνελήφθη σε χωριό της Ρόδου να καλλιεργεί στο σπίτι του 17 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ κατείχε και περίπου 230 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Η σύλληψη του 61χρονου έγινε προχθές από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί πως ο 61χρονος καλλιεργούσε ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που στη συνέχεια διέθετε έναντι αμοιβής.
Έτσι προχθές το πρωί εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος στο σπίτι του σε χωριό της Ρόδου και συνελήφθη.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν στην αυλή του δύο ξεχωριστές καλλιέργειες κάνναβης. Η πρώτη αποτελούνταν από 11 δενδρύλλια που ήταν φυτεμένα σε πλαστικές γλάστρες και ήταν σε φάση ανάπτυξης ύψους από 1 μέτρο έως 0,35 μ. και η δεύτερη από έξι δενδρύλλια που ήταν φυτεμένα στο έδαφος και είχαν ύψος από 0,8 μ. έως ένα μέτρο.

Επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 36,8 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 50,8 γραμμαρίων και μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με μικτό βάρος 148,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Στην κατοχή του 61χρονου βρέθηκε και το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας, τα οποία μαζί με τις ναρκωτικές ουσίες και ένα κινητό τηλέφωνο, κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος προανακριτικά, ο 61χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα ισχυρίστηκε πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών τα τελευταία σαράντα χρόνια και πως τα δενδρύλλια τα καλλιεργεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα φέρεται να δήλωσε ότι είναι χρήματα που αποταμιεύει από τη σύνταξή του, ενώ η ζυγαριά ακριβείας ανήκει στη σύζυγό του και ο ίδιος δεν τη χρησιμοποιεί.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της κατοχής και της καλλιέργειας και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Ο 61χρονος συνοδευόμενος από τους συνηγόρους τους κ.κ. Γιώργο Κυπραίο, Μαρία Μανώλακα ζήτησε και πήρε προθεσμία έως αύριο το πρωί προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν εννέα αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

Ρόδος: Μήνυση 42χρονης στον σύντροφό της – Κατήγγειλε ότι τη χτύπησε με γροθιές και την απείλησε

Ελεύθερη με όρους αφέθηκε η Αγγλίδα που κατηγορείται για τον βιασμό συμπατριώτισσάς της

Καταγγελία για κακοποίηση αγελάδων στην Κω

Για διακίνηση ναρκωτικών θα δικαστεί 41χρονος

Διασώθηκε κυβερνήτης αλιευτικού πλοίου που εντοπίστηκε ημιβυθισμένο στα Βλυχάδια Καλύμνου

Κως: Συνελήφθη πλοίαρχος τουριστικού σκάφους για υπεράριθμους επιβάτες

Μετανάστες ...από το Κουβέιτ αποβιβάστηκαν στη Σύμη