Καταδικάστηκε 38χρονος για ...υδροπονικές καλλιέργειες

Καταδικάστηκε 38χρονος  για ...υδροπονικές καλλιέργειες

Καταδικάστηκε 38χρονος για ...υδροπονικές καλλιέργειες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1041 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 3 ετών επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 38χρονο που είχε συλληφθεί στη Ρόδο, να έχει δημιουργήσει σπίτι του, φυτεία αποτελούμενη από 41 δενδρύλλια κάνναβης, με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας.

Το δικαστήριο, μετά από ποινική διαπραγμάτευση επικύρωσε την παραπάνω ποινή για την οποία και αποφάσισε να ανασταλεί επί τριετία υπό τον όρο της παρακολούθησης προγράμματος απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ.

Την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στις 7 Φεβρουαρίου 2020 στη μία το μεσημέρι, οπότε και πραγματοποίησαν «έφοδο» στις δύο κατοικίες του 38χρονου, εντοπίζοντας στην πρώτη μία ζυγαριά ακριβείας και στη δεύτερη τα δενδρύλλια κάνναβης!

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 το μεσημέρι έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε αναπτύξει εσωτερικού τύπου ελεγχόμενη καλλιέργεια κάνναβης, με τη μέθοδο της υδροπονίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης καλλιεργούσε επιμελώς κάνναβη σε χώρο στον οποίο είχε εξασφαλίσει κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες, (ύδρευσης – αφύγρανσης - φωτισμού - θερμότητας - εξαερισμού) με χρήση μεγάλης ποσότητας νερού και τεχνιτών μέσων.

Σε έρευνες που έγιναν σε δύο κατοικίες του δράστη και στο χώρο της καλλιέργειας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 41 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,15 μέτρων, σε τελική φάση ανάπτυξης προς συγκομιδή

• Ζυγαριά ακριβείας

• Πλήρης εξοπλισμός εργαστηριού υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Για τον 38χρονο σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια κάνναβης με σκοπό τη διακίνηση και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας