Εξαιρετικής ποιότητας και το φετινό ελαιόλαδο της Ρόδου

Εξαιρετικής ποιότητας και το φετινό ελαιόλαδο της Ρόδου

Εξαιρετικής ποιότητας και το φετινό ελαιόλαδο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 605 ΦΟΡΕΣ

Στον αέρα παραμένει το πρόβλημα του πυρηνελαιουργείου

Εξαιρετικής ποιότητας είναι και φέτος το ελαιόλαδο που παράγεται στη Ρόδο, όπως δείχνουν τα δείγματα που παίρνονται από τα ελαιοτριβεία.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε χτες ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, το ελαιόλαδο της Ρόδου σε ποσοστό που ξεπερνά το 90% είναι έξτρα παρθένο ενώ η ελαιοκομική περίοδος εξελίσσεται ομαλά.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου, αυτή εξακολουθεί να βρίσκεται στον... αέρα, καθώς δεν έχει ψηφιστεί ακόμη η σχετική τροπολογία. «Για το πυρηνελαιουργείο εμείς καταθέσαμε την πρόταση και περιμένουμε την ψήφισή της τροπολογίας που ζητάμε ώστε να επιλυθεί ένα πολύ σημαντικό θέμα. Με ευθύνη των ελαιοτριβέων η πυρήνα πηγαίνει εκεί που προβλέπει ο νόμος, οι ελαιοτριβείς ξέρουν τι πρέπει να κάνουν» δήλωσε συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης.

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο κ. Ζαννετίδης απηύθυνε έκκληση στους ελαιοπαραγωγούς να τηρούν τα μέτρα που η πολιτεία επιβάλλει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να φορούν τις μάσκες τους να προσέχουν ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και να κλείνουν ραντεβού πριν πάνε στο ελαιοτριβείο.

«Επίσης τους παροτρύνω να μην αφήνουν τον ελαιόκαρπο έξω από τα ελαιοτριβεία και να φεύγουν ώστε να μην ξεπερνά τη μία μέρα το χρονικό διάστημα παραμονής του καρπού, καθώς αυτό αποβαίνει σε βάρος της ποιότητας του λαδιού.

Τα πρώτα δείγματα που παίρνουμε από τα ελαιοτριβεία μας αφορούν εξαιρετικής ποιότητας λάδι, καθώς πάνω από το 90% είναι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, κάτι που μας χαροποιεί και μας ικανοποιεί καθώς οι παραγωγοί μας θα έχουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν αυτή την ποιότητα προς όφελος της τιμής του ελαιολάδου» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ανακοίνωση ΑΣ Αρχαγγέλου
Πάντως χθες ο αγροτικός συνεταιρισμός Αρχαγγέλου ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει φέτος, προς το παρόν τουλάχιστον, το ελαιοτριβείο του, καθώς το πυρηνελαιουργείο παραμένει κλειστό.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του αγροτικού συνεταιρισμού Αρχαγγέλου ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής ότι παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν τόσο από τον συνεταιρισμό όσο και από τους άλλους φορείς δεν κατέστη δυνατό να τεθεί σε λειτουργία το πυρηνελαιουργείο της Ρόδου.

Ως εκ τούτου και σεβόμενοι το νόμο και την προστασία του περιβάλλοντος είμαστε υποχρεωμένοι να αναστείλουμε επ’ αόριστον τη λειτουργία του ελαιοτριβείου μας με σοβαρές συνέπειες για τον συνεταιρισμό και τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής».
Για το Δ.Σ. ο πρόεδρος Ιάκωβος Κολαϊνής

Έως τις 27 οι αιτήσεις
Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης έκανε γνωστό ότι οι κατά κύριο επάγγελμα ελαιοπαραγωγοί μπορούν μέχρι τις 27 Νοεμβρίου να υποβάλουν το αίτημά τους για αποζημίωση λόγω της πανδημίας, καθώς αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που υπήρχε στην πλατφόρμα των δηλώσεων, μετά την παρέμβαση που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, από τον ίδιο προ ημερών.

Διαβάστε ακόμη

Λιμάνια: Εξετάζεται η τοποθέτηση slots όπως στα αεροδρόμια

Ο πρώην υπουργός Λ. Αυγενάκης φαίνεται να χειροδικεί σε εργαζόμενο του αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος επειδή έχασε την... πτήση του

Ρόδος: Περίεργη υπόθεση με πυροσβέστη που κατήγγειλε ανωτέρους του και τώρα απειλείται με απόταξη

Κρουαζιέρα: Zητείται νέο εθνικό σχέδιο

Βρέθηκε λύση για τις εργασίες στο συγκρότημα της Νέας Αγοράς

Η ΕΠΟΤ Tourism Think Tank οργανώνει την εκδήλωση, «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Χωρίς φανάρια για δεύτερη ημέρα η Κοδριγκτώνος

Αλέξανδρος Βασιλικός για τον υπερτουρισμό: «Είμαστε πολύ μακριά από τα ισπανικά μοντέλα»