Νέο καλεντάρι στην ποδηλασία

Νέο καλεντάρι στην ποδηλασία

Νέο καλεντάρι στην ποδηλασία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 143 ΦΟΡΕΣ

Από τον Ιούνιο η ΕΟΠ θα διαφοροποιήσει κατά πολύ το πρόγραμμα των αγώνων

Θολό είναι το «τοπίο» και στην ποδηλασία σχετικά με το μέλλον των αγώνων και το πώς θα διαμορφωθεί το καλεντάρι μέσα στο καλοκαίρι.

Αν και δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από την ΕΟΠ, θεωρείται βέβαιο ότι μέχρι και τα τέλη του Μαΐου δεν θα πραγματοποιηθεί καμία διοργάνωση, κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά θα προκύψει ένα νέο πρόγραμμα για τους αγώνες μέσα στο καλοκαίρι.

Η ομοσπονδία επιθυμεί να διεξαχθούν κυρίως όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα, όπως απαιτείται από την UCI και στη συνέχεια ό, τι είναι δυνατόν από τα τοπικά και κάποιους σημαντικούς διασυλλογικούς αγώνες.

Το μεγάλο θέμα όμως είναι τι θα γίνει με τους αγώνες που αναβλήθηκαν τον Μάρτιο, τον Απρίλη και όσους θα χαθούν μέσα στον Μάη. Προφανώς η ΕΟΠ θα προχωρήσει σε κάποια αξιολόγηση για το ποιοι θα μπουν «σφήνα» στο πρόγραμμα του καλοκαιριού και σίγουρα κάποιοι θα πάνε πια για το 2021.

Αυτό είναι ένα ζήτημα και για την ποδηλασία της Ρόδου, όπου έχουν προγραμματιστεί αγώνες τον Μάιο, όπως και τους μήνες του φθινοπώρου από τα σωματεία μας.

Οι προπονήσεις ωστόσο συνεχίζονται ακόμα και στον δρόμο, χωρίς να έχει υπάρξει ενημέρωση από την ομοσπονδία για τον τρόπο λειτουργίας των συλλόγων στο κομμάτι αυτό, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Όλοι οι σύλλογοι της Ρόδου κάνουν τα «κομμάτια» προετοιμασίας τους στον δρόμο, αλλά σε γκρουπάκια των δύο ατόμων, αφού δεν γίνεται αλλιώς, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες προβλήματα αν γίνει κάποιος έλεγχος. Αυτό σημαίνει ότι με την επιστροφή στην… κανονικότητα όλοι θα είναι στις «επάλξεις» και θα μπορούν να διεκδικήσουν διακρίσεις.

Το άλλο σημαντικό κομμάτι αφορά τη χρήση των εγκαταστάσεων γενικώς στη χώρα. Βάσει των ανακοινώσεων από την κυβέρνηση, οι ανοικτοί αγωνιστικοί χώροι θα δοθούν προς χρήση την 1η Ιουνίου και με περιορισμό ατόμων, κάτι που σημαίνει πως και η πίστα του σταδίου «Διαγόρας» με την απαραίτητη συνεννόηση ΔΟΠΑΡ και σωματείων θα είναι ανοικτή τότε.

Πάντως όλα είναι ακόμα στον …αέρα κι εξαρτώνται από τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης από την πλευρά της ΕΟΠ. Η Ρόδος ούτως ή άλλως πλήττεται από τα περιοριστικά μέτρα στο άθλημα, αφού έχει συλλόγους με σημαντική δραστηριότητα και αναπτυξιακά, ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει ουσιαστικά, για να μπορέσουν να προσαρμόσουν και οι προπονητές την προετοιμασία των αθλητών-αθλητριών στις απαιτήσεις των επόμενων σημαντικών αγώνων.

Θυμίζουμε ότι στα Δωδεκάνησα μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα στις 2 και 3 του μήνα ήταν να πραγματοποιηθεί από την Τοπική Επιτροπή το διασυλλογικό δρόμου στην Κω και στις 17 το «Rhodes Cycling Challenge» από τον Ροδήλιο στη Ρόδο.

Για τις 30 Μαΐου είχε οριστεί επίσης το 1ο Κύπελλο Ψίνθου από τον Έλαφο σε μια εξαιρετική διαδρομή, παράλληλα με κάποιες σημαντικές εκδηλώσεις από την εκεί δημοτική κοινότητα. Όλοι οι αγώνες αυτοί αναβάλλονται και κανείς δεν είναι σε θέση να πει από τώρα αν θα γίνουν ή όχι.

Πάντως, το γεγονός ότι έχουν κι αναπτυξιακό χαρακτήρα δίνει ένα συν, ώστε και η ΕΟΠ να το …δει διαφορετικά, αν θα κληθεί ν’ αποφασίσει ποιοι αγώνες αξίζει να επανοριστούν στο κοντινό μέλλον.

Διαβάστε ακόμη

ΟΜΙΛΟΣ MITSIS: Έναρξη του ποδοσφαιρικού camp σε συνεργασία με το Real Madrid Foundation στην Κω!

Ξεχωριστή δυναμική και συμμετοχές στη φετινή Aegean Regatta στα Δωδεκάνησα

Η Εθνική μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, διέλυσε την Κροατία!

Ο Αντρέ Ντρέγκε, νικητής στον ποδηλατικό Γύρο Ρόδου, έχασε τη ζωή του σε αγώνα στην Αυστρία!

Β' Κατηγορία ΕΠΣΔ: Πήρε τον Κριπιντίρη ο «Άγιος»

Τουρνουά open από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Πεταλούδων

Απίστευτο ντέρμπι στο Εργασιακό με νικήτρια τη Dodekanisos Seaways!

Ιάλυσος: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.