Ανοιχτή επιστολή του πρώην κοινοτάρχη Αρχαγγέλου για τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών

Ανοιχτή επιστολή του πρώην κοινοτάρχη Αρχαγγέλου για τα  προβλήματα των ελαιοπαραγωγών

Ανοιχτή επιστολή του πρώην κοινοτάρχη Αρχαγγέλου για τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1052 ΦΟΡΕΣ

Ζητά την άμεση παρέμβαση των τοπικών μας εκπροσώπων

Ανοιχτή επιστολή στον Υφυπουργό Τουρισμού κο Μάνο Κόνσολα, στους πέντε βουλευτές του νομού μας, τον Δήμαρχο Ρόδου και τους Προέδρους των κοινοτήτων, απέστειλε χθες ο πρώην κοινοτάρχης Αρχαγγέλου κος Στέργος Λαμπριανός.

Στην επιστολή του, αναφέρει συγκεκριμένα:
«Είναι γνωστό σε όλους σας πως αυτή την περίοδο οι παραγωγοί μαζεύουν τον ελαιόκαρπο με πολύ κόπο, με λίγο πρόχειρο φαγητό και με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Πασχίζουν να μαζέψουν τους κόπους τους, από το ζευγάρισμα και τη λίπανση των χωραφιών, το κλάδεμα και την περιποίηση των δέντρων και να εξασφαλίσουν την κουμπάνια τους με το ευλογημένο λάδι.

Σχεδόν 10 μέρες τα ελαιουργεία μένουν κλειστά - πιστεύω, πως το ξέρετε - με αποτέλεσμα να σαπίζει ολάκερη σοδειά και να πάνε στράφι όλοι οι κόποι τους και συνάμα και η ελπίδα τους. Είναι κρίμα να αφήνετε απροστάτευτους τους αγρότες που είναι η ραχοκοκκαλιά της Πατρίδας μας, όπως τους λέτε στις εκλογές.

Είναι ανεπίτρεπτο να παραμένει άλυτο το πρόβλημα τόσες μέρες που ταλανίζει το νησί. Δώστε δυναμική λύση εδώ και τώρα. Δεν υπάρχει κανένα άλυτο πρόβλημα , όταν υπάρχει δυναμική θέληση. Θέλω και πιστεύω πως έχετε και δύναμη και θέληση. Σε σας πια μένει να το αποδείξετε από το μετερίζι που σας έταξε ο Λαός!

Οι ταλαίπωροι και πολύ βασανισμένοι αγρότες νιώθουν ντροπή κι απελπισία, γιατί νιώθουν πως δεν αφουγκράζεστε τον πόνο τους. Λύστε το απλό πρόβλημα για να βγει το λάδι και να νιώσει ο έρημος αγρότης πως κάποιοι, έστω κι αν δεν πήγαν στο λιομάζεμα, είναι δίπλα τους.

Στέργος Α. Λαμπριανός».

Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Παπανικόλας: Η «πασαρέλα» των υποψηφίων αρχηγών

Φίλιππος Ζάχαρης: Εμείς και οι άλλοι την επόμενη μέρα

Δημήτρης Προκοπίου: Δελφίνια και αλιεία

Μαρία Καρίκη: Πώς έρχεται η «ψυχική ανάταση»;

Θάνος Ζέλκας: Ξέρω ποιος είσαι και τι πρεσβεύεις

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Δαύκος ο άγριος (Daucus sylvestris), κοινώς σταφυλίνος, σταφυλίνακας, σταφυλινάκι, άγριο καρότο

Κατερίνα Τζωρτζινάκη: Το καλοκαίρι είναι ακριβό

Νίκος Μυλωνάς: Μετά την 4η φωτιά στον ΧΥΤΑ... θα κάνει επιτέλους κάτι της προκοπής ο δήμος Κω;