Συνεργασία του αντιδημάρχου Κ. Ταρασλιά με τους πολιτιστικούς συλλόγους

Συνεργασία του αντιδημάρχου Κ. Ταρασλιά με τους πολιτιστικούς συλλόγους

Συνεργασία του αντιδημάρχου Κ. Ταρασλιά με τους πολιτιστικούς συλλόγους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 689 ΦΟΡΕΣ

Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρόδου και η διασύνδεσή της με τον τουρισμό, είναι από τους πρώτους στόχους που θέτουν ο Δήμος και η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Δωδεκανήσου, εκπρόσωποι της οποίας πραγματοποίησαν χθες εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Τουρισμού, κ. Κώστα Ταρασλιά, και επισφράγισαν τη στενή συνεργασία που επιθυμούν να έχουν στο μέλλον.

Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά τη συνάντηση, καταρχάς ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, είπε ότι ήρθαν ως Διοικητικό Συμβούλιο να επισκεφθούν εθιμοτυπικά το νέο-ορισθέντα Αντιδήμαρχο, μην παραλείποντας πάντως να τονίσει ότι ο κ. Ταρασλιάς είναι γνωστός στους συλλόγους.

Κατά την πρώτη τους αυτή συνάντηση, λοιπόν, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας του εξέθεσαν τις θέσεις και τους σκοπούς της και παράλληλα άκουσαν τους σχεδιασμούς του Αντιδημάρχου, σε πρώτη φάση.

«Ήταν ενημερωτική συνάντηση. To επόμενο διάστημα θ’ ακολουθήσουν συναντήσεις εργασίας ώστε ο πολιτισμός να πάρει τη θέση που του αρμόζει σ’ αυτό το νησί», είπε ακόμη και ευχαρίστησε τον κ. Ταρασλιά που τους δέχθηκε αμέσως. Όπως είπε ο κ. Εγγλέζος, επιβάλλεται η συνεργασία αφού διαφορετικά δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι. Μάλιστα, δήλωσε ότι έφυγαν ενθουσιασμένοι από τη συνάντηση και ευελπιστούν όλα όσα συζητούν τώρα και στο μέλλον ότι θα είναι προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της Ρόδου.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος δήλωσε: «Θεωρώ τη συγκεκριμένη επίσκεψη υποχρέωση και καθήκον μου απέναντι στους φορείς των συλλόγων της περιοχής μας. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν δώσει μεγάλο κομμάτι της ψυχής τους για τη διατήρηση και της παράδοσης και της εμπέδωσης πραγμάτων τα οποία εγώ θεωρώ πολύ σημαντικά.

Τους ζήτησα να βάλουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να μπορούν να καταγράψουν το σύνολο των προβλημάτων που τους αφορούν, από τα πολύ απλά μέχρι τα λίγο μεγαλύτερα, και μαζί να χαράξουμε μία πορεία η οποία θα επιτρέψει να αναδειχθεί το νησί μας. Διότι είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για τον τουρισμό και η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσω της λαογραφίας αλλά και μέσω των παραδοσιακών μορφών που εκφράζουν αυτοί οι σύλλογοι».

Είπε, ακόμη, οι σύλλογοι μπορούν να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο τη δράση τους, σε πιο επιστημονικούς τομείς, και τους ζήτησε να γίνουν αυτοί οι μεγάλοι διεκδικητές στην προσπάθεια να διατηρήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. «Είναι κάτι που θα το στηρίξω. Σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν πράγματι μία συνάντηση εθιμοτυπίας, έχουμε πολλές εκ νέου συναντήσεις», κατέληξε ο κ. Ταρασλιάς.

Διαβάστε ακόμη

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»

Εντοπισμός 24 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο

Στη Ρόδο βρίσκεται ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Κινητοποίηση στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας από τους Συλλόγους Γονέων των ολιγοθέσιων σχολείων