Ζώνες εκγύμνασης σκυλιών σε Μάσσαρι και Καλυθιές

Ζώνες εκγύμνασης σκυλιών σε Μάσσαρι και Καλυθιές

Ζώνες εκγύμνασης σκυλιών σε Μάσσαρι και Καλυθιές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 570 ΦΟΡΕΣ

Δύο ζώνες εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στα Μάσσαρι και στις Καλυθιές, καθορίστηκε με απόφαση της διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Καθορίζουμε ζώνες εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων (Ζ.Ε.Σ.), στις περιοχές 1) «Μάσσαρι» και 2) ΚΜ 1656 και ΚΜ 1628 γαιών Καλυθιών που περιγράφονται ως εξής:

1) περιοχής Μασσάρων εμβαδού 3016 στρ. Ξεκινά από την διακλάδωση παλαιάς επαρχιακής οδού Ρόδου- Λίνδου, με την Εθνική οδό Ρόδου- Λίνδου, μετά τα Μάσσαρι. Ακολουθεί την ασφαλτοστρωμένη παλαιά επαρχιακή οδό Ρόδου- Λίνδου, περνάει από την Ιερά μονή Αγίου Νεκταρίου, περνάει επίσης από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και συνεχίζει μέχρι τη διακλάδωση προς Ιερά Μονή Παναγίας Τρυφεννιάτισας Μασσάρων. Στρίβει αριστερά προς την Ιταλική γέφυρα Μασσάρων μέχρι που συναντάμε την Εθνική οδό Ρόδου- Λίνδου. Στρίβει αριστερά μέχρι τη διακλάδωση της παλαιάς επαρχιακής οδού Ρόδου- Λίνδου πριν τα Μάσσαρι, όπου και η αφετηρία.

2) Εμβαδού 36.562,34 τμ. Οριοθετούνται ως έχει η οριοθέτηση των κτηματολογικών μερίδων.
Στις ζώνες εκγύμνασης, επιτρέπεται καθ’ όλο το έτος, μισή ώρα πριν από τη δύση του ηλίου και μισή ώρα μετά την ανατολή του ηλίου, η εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων, που συνοδεύονται από κυνηγούς ή κυναγωγούς, χωρίς να φέρουν κυνηγετικό όπλο. Κατά την εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την αποφυγή πρόκλησης ζημιών σε καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια κλπ. Σε περίπτωση πρόκλησης ζημιών έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του αστικού και του ποινικού κώδικα.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου παρακαλείται για την ευρεία γνωστοποίηση της παρούσας στα μέλη του ως και για την τοποθέτηση πινακίδων γύρω από τις ζώνες, σε συνεργασία με το Δασονομείο της περιοχής.
Με την παρούσα καταργούμε την αρ.πρ. 2171/19.05.1999 Απόφαση με θέμα «Ζώνες εκγύμνασης κυνηγ. Σκύλιων» ως προς την περιοχή Αφάντου εκτάσεως 4500 στρ.

Οι παραβάτες της παρούσης τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Δασικού Κώδικα, όπως ισχύουν για κάθε περίπτωση.

Από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού προϋπολογισμού».

Διαβάστε ακόμη

Από δύσβατο σημείο ξεκίνησε η φωτιά που αναστάτωσε την Κω

Λιμάνια: Εξετάζεται η τοποθέτηση slots όπως στα αεροδρόμια

Ο πρώην υπουργός Λ. Αυγενάκης φαίνεται να χειροδικεί σε εργαζόμενο του αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος επειδή έχασε την... πτήση του

Ρόδος: Περίεργη υπόθεση με πυροσβέστη που κατήγγειλε ανωτέρους του και τώρα απειλείται με απόταξη

Κρουαζιέρα: Zητείται νέο εθνικό σχέδιο

Βρέθηκε λύση για τις εργασίες στο συγκρότημα της Νέας Αγοράς

Η ΕΠΟΤ Tourism Think Tank οργανώνει την εκδήλωση, «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Χωρίς φανάρια για δεύτερη ημέρα η Κοδριγκτώνος