Οι νησιώτες δεν είναι επαίτες

Οι νησιώτες δεν είναι επαίτες

Οι νησιώτες δεν είναι επαίτες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 270 ΦΟΡΕΣ

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται πρόταση ώστε να κατανέμονται οι εθνικοί πόροι στην κάθε περιφέρεια με σύνθετα κριτήρια, όπως έκανε χτες γνωστό ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή ένα σύντομο απολογισμό μετά το τέλος και του αναπτυξιακού συνεδρίου της Σύρου.

Αναφερόμενος στην επισήμανση που έκανε ο ίδιος στο συνέδριο, για την αδικία σε βάρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία δεν εισπράττει όσα προσφέρει στο ΑΕΠ, έκανε λόγο για δίκαιη ανάπτυξη και σε χωροταξικό επίπεδο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να επαιτούμε για χρήματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο στο κλείσιμο του συνεδρίου ο Γιάννης Δραγασάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναγνώρισε στην ομιλία του το δίκαιο των θέσεών μας, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος «ακόμα και μόνο αυτό να γίνει από όλα, τότε θα είμαι ευτυχισμένος γιατί τα οικονομικά μας θα βελτιωθούν».

Όπως τόνισε επίσης «γίνεται η επεξεργασία πρότασης για την κατανομή των πόρων με σύνθετα κριτήρια και με το σκεπτικό να στηριχτούν όσοι παράγουν για να συνεχίσουν να βοηθούν και όσους έχουν ανάγκη και κατέληξε λέγοντας ότι «δικαιοσύνη είναι, εκεί που παράγεται εισόδημα, να αποδίδονται και οι πόροι».

Διαβάστε ακόμη

Την Τήλο εξυμνεί η βρετανική Sun

Όταν ανοίγεις το ραδιόφωνο σε νησιά και ακούς... Τούρκικα

Καθαρίστηκε ο περίδρομος των τειχών

Καταγγελίες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Τουρκικά ΜΜΕ: «Μετά από 4 χρόνια, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία ξανά αντιμέτωπα στην Αν. Μεσόγειο»

Κλειστή συνάντηση για την αποτίμηση της πυρκαγιάς συγκαλεί ο δήμαρχος Κω

Συνάντηση με στελέχη τουριστικού οργανισμού

Αφιέρωμα στην Τήλο από το κρατικό κανάλι της Γαλλίας