Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη η επιτροπή περιβάλλοντος

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη η επιτροπή περιβάλλοντος

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη η επιτροπή περιβάλλοντος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 232 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε χτες με τηλεδιάσκεψη σε Ρόδο και Σύρο η συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη.

Τα θέματα που ξεχώρισαν ήταν η αδειοδότηση και η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου και συγκεκριμένα του ξενοδοχείου Rodos village στο Κιοτάρι και του ξενοδοχείου Καλυψώ στο Φαληράκι.

Σημαντική ήταν επίσης η έγκριση της μελέτης για την εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης με σκοπό την εξυπηρέτηση της ιερά μονής στον Πανορμίτη. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης , το θέμα είναι πολύ σημαντικό γιατί με τη λειτουργία της μονάδας θα λυθεί το πρόβλημα λειψυδρίας στον Πανορμίτη, και θα αμβλυνθεί η δυσκολία υδροδότησης που υπάρχει σήμερα.

Επίσης εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι των εγκαταστάσεων εκπομπής σήματος κινητής τηλεφωνίας στην Κάλυμνο τη Νίσυρο, την Κάρπαθο και στη Σύμη. Δεν εγκρίθηκε μετά από αρνητική εισήγηση της διεύθυνσης περιβάλλοντος Δωδεκάνησου και του δήμου της Χάλκης, η εγκατάσταση σταθμού βάσεως κινητής τηλεφωνίας σε συγκεκριμένη θέση του νησιού.

Τέλος ενδιαφέρον ήταν και το θέμα της αδειοδότησης μονάδας θερμικής επεξεργασίας απορριμμάτων για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή Τσαϊρι πλησίον του ΧΥΤΑ καθώς το θέμα συζητήθηκε στην επιτροπή αλλά αναβλήθηκε καθώς συνδέεται με συνοδό έργο, αφαλάτωσης στην περιοχή Αμμούδες για το οποίο πρέπει αυτοτελώς να συμπληρωθεί η μελέτη καθώς σύμφωνα με την περιβαλλοντική νομοθεσία, ί η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του κύριου έργου που είναι η παραγωγή ηλεκτρισμού πρέπει να συνοδεύεται από αντίστοιχη αδειοδότηση ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και του συνοδού έργου που είναι η αφαλάτωση.

Σημειώνεται ότι όλες οι αποφάσεις της επιτροπής ήταν ομόφωνες. Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της επιτροπής ο κ. Φλεβάρης δήλωσε ότι είναι σημαντικό πως η επιτροπή παρά τα προβλήματα της νησιωτικότητας και της υποστελέχωσης συγκροτείται κανονικά και τακτικά και δίνει λύσεις σε τομείς που αφορούν την ανάπτυξη την οικονομία και το περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»

Εντοπισμός 24 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο

Στη Ρόδο βρίσκεται ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Κινητοποίηση στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας από τους Συλλόγους Γονέων των ολιγοθέσιων σχολείων