Παιδική εβδομάδα τσίρκου στη Ρόδο

Παιδική εβδομάδα τσίρκου στη Ρόδο

Παιδική εβδομάδα τσίρκου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 293 ΦΟΡΕΣ

Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός «Playground» σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, το καλλιτεχνικό ντουέτο «Afairmix» και τη σχολή χορού «The Dance Project» συνδιοργανώνουν την παιδική εβδομάδα τσίρκου «Children Circus Week».

Μία εβδομάδα (από τις 9 έως τις 14 Απριλίου) μάθησης, καλλιτεχνικών & αθλητικών δραστηριοτήτων για μαθητές Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτικού. Σκοπός η δημιουργική συνένωση και έκφραση των παιδιών μέσω της αυτοσχεδίασης, της καλλιτεχνικής – πολιτισμικής ενασχόλησης.

Τι είναι το «Playground»;
Το «Playground» είναι ένας Εθελοντικός Καλλιτεχνικός Οργανισμός με έδρα την Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Αποτελείται από 172 καλλιτέχνες διαφορετικών ειδικοτήτων και εθνικοτήτων. Σκοπός του η καλλιτεχνική παιδεία και η καλλιέργεια της αδερφικότητας μεταξύ των διαφορετικών, ευάλωτων ή μη, κοινωνικών ομάδων. Όραμά του ένας κόσμος χωρίς διακρίσεις, όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν ίσα δικαιώματα στη μάθηση, στη σίτιση καθώς και στη δημιουργική απασχόληση.

Τι είναι το Πρόγραμμα «Children Circus Week»;
Πρόκειται για μία εβδομάδα μάθησης καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για μαθητές Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης δημοτικού. Σκοπός η συνένωση και δημιουργική έκφραση παιδιών διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, ευάλωτων και μη, μέσω της δημιουργικής ενασχόλησης.

Εθελοντές επαγγελματίες εκπαιδευτές από τέσσερις χώρες της Ευρώπης: Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα και από την Αμερική θα διδάξουν στα παιδιά χορό, μουσική, ακροβατικά και ζογκλερικά.

Η εκπαίδευση θα διαρκέσει πέντε ημέρες, από Λαμπρή Δευτέρα 9 έως Παρασκευή 13 Απριλίου. Οι πρόβες θα πραγματοποιούνται στην Σχολή χορού «The Dance Project» (Εθνικής Αντιστάσεως 79) από τις 11:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. Τα παιδιά θα μπορούν προαιρετικά να συμμετάσχουν και σε καλλιτεχνικό εργαστήρι από τις 15:00μμ έως 16:00μμ. Την έκτη ημέρα, Σάββατο 14 Απριλίου, θα δοθεί θεατρική παράσταση από τα παιδιά με τη στήριξη των εκπαιδευτών τους στην αίθουσα εκδηλώσεων στο πάρκο Ροδίνι. Καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων θα υπάρχει εποπτεία πέρα από τους εκπαιδευτικούς και από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους. Καθημερινά θα παρέχονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μικρογεύματα.

Στα μαθήματα, που είναι δωρεάν, μπορεί να λάβει μέρος περιορισμένος αριθμός παιδιών, συνολικά 35 μαθητές, για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων συμμετοχής. Οι μαθητές θα προέρχονται από το γηγενή πληθυσμό (παιδιά τυπικής ανάπτυξης, παιδιά με αναπηρία καθώς και τα παιδιά από την Δομή Παιδικής Προστασίας), από Ρομά και πρόσφυγες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Παπασταμάτη Σταματία στο 6947922908.

Οι μικροί φίλοι που θα λάβουν μέρος σε αυτή την πρωτότυπη και διασκεδαστική εκδήλωση θα κατασκευάσουν όλα όσα χρειάζονται για την διεξαγωγή της παράστασης, θα εκπαιδευτούν σε ότι αυτά επιλέξουν, θα κάνουν νέους φίλους και στο τέλος θα παρουσιάσουν σε όλους μας όλα όσα έμαθαν και έφτιαξαν.

Είμαστε ίσοι, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι!
Είμαστε ίσοι, αλλά δεν έχουμε το ίδιο χρώμα!
Είμαστε ίσοι, αλλά έχουμε άλλες ικανότητες!
Είμαστε ίσοι, αλλά δεν έχουμε ίσες ευκαιρίες!
Μια εθελοντική πρωτοβουλία για την ένωση όλων των παιδιών του κόσμου σε έναν κύκλο!
Δεν είναι ο καθένας μόνος του. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ!

Διαβάστε ακόμη

Η θεατρική παράσταση "Ο Οδυσσέας στο νησί της Καλυψώς" περιοδεύει σ' όλη τη Ρόδο!

Ξεκίνησε χθες το Διεθνές Φόρουμ Πιάνου και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής

Οι Χαΐνηδες σήμερα στη Ρόδο

Το Σάββατο 6 Ιουλίου η Γιορτή Γεωργού και Κτηνοτρόφου στη Μονόλιθο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου

Το 1ο Φεστιβάλ Τακακιού 14 Ιουλίου στην Παστίδα

Εκδήλωση για το εταιρικό δίκαιο στις επιχειρήσεις τουρισμού

Ροδίτισσα αγιογράφος θα συμμετάσχει σε διεθνή έκθεση στη Νέα Υόρκη