Έφθασαν στο νησί τα πρώτα «καραβάνια»!

Έφθασαν στο νησί τα πρώτα «καραβάνια»!

Έφθασαν στο νησί τα πρώτα «καραβάνια»!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3324 ΦΟΡΕΣ

Μάλλον φέτος θα έχουμε χειρότερες καταστάσεις

Πριν ακόμα ξεκινήσει καλά – καλά η τουριστική σεζόν στη Ρόδο, άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα «καραβάνια» τσιγγάνων στο νησί μας.

Μια πρώτη… ομάδα έκανε χθες την εμφάνισή της σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, στο πάρκο της οδού Βύρωνος! Η παρουσία τους έγινε μάλιστα ιδιαίτερα αισθητή καθώς άπλωσαν στα δέντρα, στα πεζοδρόμια και στις κολώνες ηλεκτροφωτισμού που βρίσκονται δίπλα στο δρόμο, την μπουγάδα τους, προκαλώντας τα αρνητικά σχόλια και την αντίδραση αρκετών εκ των κατοίκων της Ρόδου!

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες το φαινόμενο αυτό αναμένεται να γίνει ακόμη πιο έντονο, λόγω μαζικών αφίξεων τσιγγάνων από άλλες περιοχές της χώρας.


Για το χθεσινό περιστατικό υπήρξε άμεση επέμβαση του Δήμου Ρόδου, έπειτα από σχετικές καταγγελίες, με συνέπεια να απομακρυνθούν από το σημείο, όσοι είχαν κατασκηνώσει εκεί, μετακομίζοντας προφανώς σε άλλη περιοχή της πόλης.

Το περιστατικό αυτό προβληματίζει έντονα τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νησιού, διότι πολλοί θεωρούν ότι θα επαναληφθούν οι καταστάσεις που υπήρχαν και τα προηγούμενα 2-3 χρόνια, όταν «καραβάνια» επαιτών, κάθε φυλής και θρησκείας, έφθαναν στη Ρόδο για να ζητιανέψουν, καθώς επίσης και για άλλες… συναφείς δραστηριότητες.

Αυτό είχε ως συνέπεια να κάνουν την εμφάνισή τους σε πάρκα και άλλους κοινόχρηστους χώρους, παίζοντας παράλληλα έναν… ανελέητο «κλεφτοπόλεμο» με τα συνεργεία του Δήμου και της Αστυνομίας.
Εκείνο που θεωρείται ως επιτακτική ανάγκη, από τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής μας, είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τη δέουσα σοβαρότητα, για να εκλείψουν τέτοιου είδους περιστατικά, που τραυματίζουν την εικόνα του τουριστικού μας προϊόντος και τρέφουν παράλληλα τη «Λερναία Ύδρα» της παραοικονομίας και στη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»