Ο Χ. Κόκκινος στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς

Ο Χ. Κόκκινος στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς

Ο Χ. Κόκκινος στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 174 ΦΟΡΕΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και στην 3η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση που του απεύθυνε η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς και εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου, συμμετείχε σε εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν οι Π.Ν.Αι. και η ανωτέρω Ομοσπονδία στις 19 και 20/3/2016 με την ευκαιρία της 68ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα.

Συγκεκριμένα:

* Το Σάββατο το απόγευμα 19/3/2016 στην πολιτιστική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π., όπου συμμετείχαν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από τα νησιά και την παροικία της Αττικής. Ο κ. Χ. Κόκκινος είχε την ευκαιρία να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, στον οποίο τόνισε τα εξής:

«Είναι σημαντικό για ένα λαό να γνωρίζει την Ιστορία του, γιατί λαός χωρίς Ιστορία δεν έχει μέλλον. Η Ελλάδα έχει πλούσια και σημαντική Ιστορία και η ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου το 1947 αποτελεί μια από τις ενδοξότερες στιγμές της. Το αδούλωτο πνεύμα των Δωδεκανήσων, η ελληνική ψυχή και τα εθνικά ιδανικά, κράτησαν στα βάθη των αιώνων τον Ελληνισμό στα ακριτικά μας νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Σ’ αυτά τα ιδανικά πρέπει να μένουμε πιστοί σήμερα, σφυρηλατώντας την εθνική μας ενότητα και προασπίζοντας την εθνική μας ανεξαρτησία.

Τα Δωδεκάνησα αλλά και ολόκληρη η χώρα μας, έζησαν στο παρελθόν δύσκολες στιγμές. Κατάφεραν να τις ξεπεράσουν… Έτσι θα πράξουμε και τώρα. Ο αγώνας είναι διαρκής: για εθνική ανάταση, ευημερία των νησιωτών μας και για την αειφόρο ανάπτυξη. Η Π.Ν.Αι. πρωταγωνιστεί σε αυτήν την προσπάθεια, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Με τη συνεργασία όλων και φυσικά μεταξύ αυτών και με εσάς που εκπροσωπείτε

επάξια τα Δωδεκάνησα στο λεκανοπέδιο Αττικής, θα προχωρήσουμε μπροστά. Είμαστε ταγμένοι να αγωνιζόμαστε και να νικάμε στα δύσκολα. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στις γενιές του σήμερα και του αύριο, αλλά και σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν στο παρελθόν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.»

* Την Κυριακή το πρωί 20 Μαρτίου 2016:

* στις 11:15 π.μ.: στην Αρχιερατική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση, παρουσία των αρχών, εκπροσώπων φορέων και των Δωδεκανησίων της Αττικής, με τα λάβαρα των Συλλόγων και συγκροτημάτων της νεολαίας με τοπικές ενδυμασίες.

* στις 12:00 μ.μ.: στην πορεία προς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου εκπρόσωποι της Πολιτείας και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατέθεσαν στεφάνια. Ο κ. Χ. Κόκκινος κατέθεσε στεφάνι εκπροσωπώντας του κατοίκους της Π.Ε. Δωδεκανήσου.

* στις 1:30 μ.μ.: στο Σύλλογο Νησυρίων Αθηνών, όπου βραβεύτηκαν με ομόφωνη απόφαση των συλλόγων ο Μάκης Πασχαλάκης και ο Πασχάλης Πασχαλίδης.

Ο κ. Χ. Κόκκινος στο χαιρετισμό του συνεχάρη το Δ.Σ. του Συλλόγου για την απόφασή του και τους δύο τιμηθέντες συμπατριώτες μας Νισυρίους, επισημαίνοντας ότι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον τόπο και συγχαίροντας τους παρευρισκόμενους που με τη μαζική συμμετοχή τους δείχνουν ότι είναι άξιοι εκπρόσωποι της Νισύρου στην Αττική και στηρίζουν τις συλλογικές διαδικασίες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου στην 3η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2016

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος, εκπροσωπώντας της Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου, ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση και συμμετείχε στην 3η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2016 που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα από 19 - 21/3/16. Τιμώμενη χώρα ήταν η Κύπρος και οι επισκέπτες της έκθεσης ξεπέρασαν τους 150.000, αισθητά περισσότεροι σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε με δικό της περίπτερο, όπου φιλοξενήθηκαν εκθέτες - παραγωγούς τροφίμων και ποτών από τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων. Ο κ. Χ. Κόκκινος, επισκέφθηκε την έκθεση την 3η και τελευταία ημέρα λειτουργίας της (στις 21.3.16) και συνομίλησε με τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε ότι στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, τέτοιου είδους εκθέσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών, στηρίζουν τον επιχειρηματικό κόσμο και τα προϊόντα προωθούνται πιο εύκολα στο καταναλωτικό κοινό.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»

Εντοπισμός 24 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο