Σφοδρή κακοκαιρία στα Δωδεκάνησα - Ζημιές σε καλλιέργειες χωριών της Ρόδου

Σφοδρή κακοκαιρία στα Δωδεκάνησα - Ζημιές σε καλλιέργειες χωριών της Ρόδου

Σφοδρή κακοκαιρία στα Δωδεκάνησα - Ζημιές σε καλλιέργειες χωριών της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 170 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 1956 Αριθ. Φύλλου 1448

ΣΦΟΔΡΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΝΕΣΚΗΨΕΝ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΘ’ ΑΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗΝ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΕΣΗΜΕΙΩΘΗΣΑΝ ΖΗΜΙΑΙ ΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤ. ΡΟΔΟΥ
Σφοδροτάτη κακοκαιρία ενέσκηψεν από της πρωΐας προχθές καθ’ άπασαν την Ρόδον. Νότιοι ισχυροί άνεμοι, εντεινόμενοι από στιγμής εις στιγμής έπλης τον συνεχώς την Ρόδον, η θαλασσοταραχή δε ήτο από τας σπανίας δια την περιοχήν της νήσου μας.

Κατά πληροφορίας εξ Αρχαγγέλου εκ των σφοδρών ανέμων υπέστησαν σημαντικάς ζημίας αι καλλιέργειαι. παρόμοιαι ζημίαι εσημειώθησαν και εις άλλας κοινότητας της Ν.Δ. πλευράς της νήσου.

ΤΟ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ»
Κατόπιν πολλών δυσχερειών κατώρθωσε προχθές την πρωΐαν να προσεγγίση εις τον Κεντρικόν λιμένα το ατμόπλοιον “Αικατερίνη”. Τούτο καταπλεύσαν εις τα ανοικτά της Ρόδου κατ’ αρχάς διεπίστωσε την δυσκολίαν προσεγγίσεως και ανεχώρησε δια να αυτοβιβάση τους επιβάτας του εις τον όρμον Τριαντών. Μη δυνηθέν όμως και εκεί να τους αποβιάση ηναγκάσθη να επαναπλεύση εις Ρόδον, όπου μετά μεγάλης δυσκολίας κατώρθωσε να προσεγγίση.

ΤΟ “ΚΟΥΡΙΕΡ”
Λόγω της επικρατούσης σφοδράς θαλασσοταραχής ο πλωτός ραδιοσταθμός “Κούριερ” μεθορμίσθη εις τον όρμον Τριαντών.

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΙΣ
Χθες την μεσημβρίαν υπάλληλοι του Ταμείου Οδοποιΐας περιήλθον την Ροδιακήν ύπαιθρον προς επιθεώρησιν του οδικού δικτύου και των γεφυρών. Διεπιστώθησαν μικροζημία.

ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩ
Κατ’ αναφοράν της Διοικήσεως Χωροφυλακής Κω προς την Ανωτέραν Διοίκησιν Δωδεκανήσου, σφοδρά κακοκαιρία μετ’ ανέμων και τοπικών βροχών έχει ενσκήψει εις την περιοχήν της νήσου, λόγω δε της θαλασσοταραχής τα πετρελαιοκίνητα παρέμειναν εντός του λιμένος. Ζημίαι δεν ανεφέρθησαν.

ΕΠΕΡΑΤΩΘΗΣΑΝ ΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑΙ ΕΡΓΩΝ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ
ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΜΕΣΩΣ

Δια του αεροπλάνου της γραμμής εφίχθη χθες ο ειδικός μηχανικός ηλεκτρολόγος κ. Αντώνιος Οικονομόπουλος εις τον οποίον έχει ανατεθή η τεχνική προεργασία και εκτέλεσις των έργων εξηλεκτρισμού των κοινοτήτων Αγ. Ισιδώρου, Απολακκιάς, Απολλώνων, Αρχαγγέλου Αφάντου Έμπωνας, Θολού Καλαβάρδων, Κρητηνίας, Μαλώνας, Μονολίθου, Προφύλιας Σαλάκκου Σιαννών Σορωνής, Φανών και Ψίνθου.
Ο κ. Οικονομόπουλος κατέθεσεν ήδη τας σχετικάς μελέτας και θα επισκεφθή τας κοινότητας δια να καθωρίση τας λεπτομερείας εκτελέσεως, ώστε συνεννοοούμενος μετά των αρμοδίων να καταστή δυνατή, εντός των ημερών, η έναρξις των έργων εξηλεκτρισμού.

ΑΥΡΙΟΝ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ
Αύριον την 12ην μεσημβρινήν συνέρχεται εις 1ην συνεδρίασιν το Συμβούλιον Υγείας και Ασφαλίσεως Νομού Δωδεκανήσου, προκειμένου να εξετάση το θέμα επιχορηγήσεως των Υγειονομικών Ιδρυμάτων και του Σταθμού Αστυπαλαίας δια τον Φεβρουάριον.
Επίσης θα λάβη αποφάσεις επί της ιδρύσεως Κρατικού Υγειονομικού Σταθμού εις Κάρπαθον, επί της εγκρίσεως των πρακτικών του Νοσοκομείου Κω περί εντάξεως και διαβαθμίσεως του νοσηλευτικού προσωπικού του ιδρύματος και της αναμορφώσεως του προϋπολογισμού κ.α.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΝ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ
Ως εγνώσθη, υπό της Ενώσεως Πολυτέκνων Δωδεκανήσου εγένοντο ενέργειαι προς τον ΟΔΑΠΔΔ, δια την παραχώρησιν ενός ακινήτου, όπου θα στεγασθούν τα γραφεία της.
Κατά σχετικάς πληροφορίας εις το εν λόγω ακίνητον θα στεγασθούν εκτός των γραφείων, Λέσχη των Πολυτέκνων, τμήμα ραπτικής, τμήμα κεντήματος και τμήμα υποδηματοποιείου δια τα τέκνα των.
Εξ άλλου εγνώσθη ότι καθ’ έκαστον Σάββατον θα δίδονται χοροεσπερίδες των πολυτέκνων, το προϊόν των οποίων θα διατίθεται υπέρ των σκοπών της Ενώσεως.

Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Ως ανεκοινώθη, τας θρησκευτικάς ανάγκας των Κοινοτήτων Απόλλωνος και Πυλώνος αίτινες στερούνται Εφημερίων εξυπηρετούν εντολή της Α. Σεβασμιότητος, άλλοι Ιερείς των πέριξ Κοινοτήτων, προσωρινών μέχρι της οριστικής πληρώσεως των χηρευουσών Εφημεριακών θέσεων τούτων.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΣΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Μετά τον γενόμενον διαχειριστικόν έλεγχον, ανατεθέντα εις την επί τούτω διορισθείσαν Εξελεκτικήν Επιτροπήν, η νεά Επιτροπή του Φιλ. Ταμείου του Μητροπολιτικού Ναού εκ των Κυριών Αν. παντελίδου, Μαρ. Θωμαΐδου, Φιλ. Κώτ, Παν. Μαρκουλή και της Δ/δος Σμ. Λοϊζίδου, εις δε την αποχωρήσαν Επιτροπήν, εξεφράσθη η ευαρέσκεια της Α. Σεβασμιότητος.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ Τ.Α.Ε.
Χθες το αεροπλάνον της ΤΑΕ προσεγειώθη εις το αεροδρόμιον Μαριτσών με ολιγόωρον καθυστερήσιν συνεπεία της επικρατούσης κακοκαιρίας.

ΤΟ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Ως ανεκοινώθη, από της 20ης τρέχοντος το ατμόπλοιον “Κυκλάδες” θα επαναρχίση την εκτέλεσιν δρομολογίων Πειραιώς-Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Παπανικόλας: Η «πασαρέλα» των υποψηφίων αρχηγών

Φίλιππος Ζάχαρης: Εμείς και οι άλλοι την επόμενη μέρα

Δημήτρης Προκοπίου: Δελφίνια και αλιεία

Μαρία Καρίκη: Πώς έρχεται η «ψυχική ανάταση»;

Θάνος Ζέλκας: Ξέρω ποιος είσαι και τι πρεσβεύεις

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Δαύκος ο άγριος (Daucus sylvestris), κοινώς σταφυλίνος, σταφυλίνακας, σταφυλινάκι, άγριο καρότο

Κατερίνα Τζωρτζινάκη: Το καλοκαίρι είναι ακριβό

Νίκος Μυλωνάς: Μετά την 4η φωτιά στον ΧΥΤΑ... θα κάνει επιτέλους κάτι της προκοπής ο δήμος Κω;