Καραβάνια μεταναστών έρχονται στα νησιά μας

Καραβάνια μεταναστών έρχονται στα νησιά μας

Καραβάνια μεταναστών έρχονται στα νησιά μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 222 ΦΟΡΕΣ

Ολοένα και αυξάνεται ο ρυθμός των αφίξεων

Τουλάχιστον 1.728 μετανάστες περισυνελέγησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες από το Λιμενικό Σώμα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι μετανάστες διεσώθησαν σε 66 περιστατικά έρευνας που έλαβαν χώρα από την Παρασκευή το πρωί 14/08 έως σήμερα το πρωί της Δευτέρας 17/08, στα νησιά Σαμοθράκης, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου, Καλόλιμνου, Κω και Μεγίστης.

Στο μεταξύ, 1.166 πρόσφυγες από τη Συρία έχουν επιβιβαστεί και φιλοξενούνται στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Κω.
SOS εκπέμπει και το Αγαθονήσι

Ο δήμαρχος του Αγαθονησίου κος Κόττορος μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» επισήμανε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και ότι επιτέλους περιμένει από την πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες για ένα τόσο μικρό νησί όπως είναι το Αγαθονήσι, προστατεύοντας τα θαλάσσια σύνορά μας και τους ίδιους του κατοίκους. Χθες το πρωί μάλιστα, ο ίδιος είχε επαφή με τον ίδιο τον Υπουργό Ναυτιλίας τον κο Δρίτσα, από τον ο οποίο ζήτησε άμεση ενίσχυση της τοπικής λιμενικής δύναμης, έτσι ώστε να ελέγχονται με τον καλύτερο τρόπο οι καθημερινές αυτές καταστάσεις.
Ο κος Κόττορος, ζήτησε να επικοινωνήσει και με τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, αλλά δεν τα κατάφερε.
Στο νησί βρίσκονται σε καθημερινή βάση πάνω από 400 παράνομοι μετανάστες, γεγονός που ανησυχεί έντονα τους λιγοστούς κατοίκους οι οποίοι αδυνατούν ακόμα και να τους προσφέρουν τα στοιχειώδη.

Πέθανε αβοήθητος έφηβος μετανάστης
Ένας 16χρονος Σύρος εντοπίστηκε νεκρός σε απομακρυσμένη περιοχή στην Κω, μετά από αναζήτηση συγγενή του που είχε έρθει από το εξωτερικό.
Όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο Βήμα FM ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, την Κυριακή, η σορός του εφήβου βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης σε απομακρυσμένη βραχώδη περιοχή του νησιού.

Τον νεαρό είχε έρθει να αναζητήσει στο νησί συγγενής του που διαμένει στη Σουηδία. Στράφηκε στις αρχές όταν δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει. Η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου του άτυχου 16χρονου. Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί περισσότερα στοιχεία, ούτε και εκτιμήσεις για τα αίτια. Αρκετά από τα μικρά σκάφη με μετανάστες και πρόσφυγες που φτάνουν από τα τουρκικά παράλια οδηγούνται από τους διακινητές σε απόμακρες περιοχές του νησιού, όπου οι μετανάστες αποβιβάζονται και πρέπει να προχωρήσουν μέσα από σχετικά δύσβατες περιοχές.

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»