ΣΕΤΕ: Προτείνει «ασφαλιστική δικλείδα» στα συμβόλαια για τον ΦΠΑ

ΣΕΤΕ: Προτείνει «ασφαλιστική δικλείδα» στα συμβόλαια για τον ΦΠΑ

ΣΕΤΕ: Προτείνει «ασφαλιστική δικλείδα» στα συμβόλαια για τον ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 232 ΦΟΡΕΣ

Ρήτρα - «ασφαλιστική δικλείδα», για να καλύψει την όποια αλλαγή στον ΦΠΑ μεταξύ τουριστικών καταλυμάτων και ταξιδιωτικών οργανισμών και να διευκολύνει την υπογραφή συμβολαίων για τη νέα χρονιά, προτείνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στα μέλη του.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ανδρέας Ανδρεάδης στην κλειστή συνεδρίαση της 23ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, η κίνηση έχει στόχο την κάλυψη της εκκρεμότητας σχετικά με τον συντελεστή ΦΠΑ, η οποία καθυστερεί την υπογραφή νέων συμβολαίων μεταξύ καταλυμάτων και Tour Operators για το 2016.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΕΤΕ θα προωθήσει την Πέμπτη, μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ) και όλων των μελών του, μια παράγραφο - ρήτρα, για να προστεθεί στο κείμενο των συμβολαίων υπό υπογραφή.

Η ρήτρα αυτή θα προβλέπει την αύξηση των τιμών, ανάλογα με τη διαμόρφωση του ΦΠΑ, με αυτόματη προσαρμογή. Ετσι, οποιοδήποτε συμβόλαιο που θα υπογραφεί με τη ρήτρα αυτή, για τα πακέτα που έχουν ήδη, αν αλλάξει ο ΦΠΑ το κόστος θα το απορροφήσει η επιχείρηση. Η αλλαγή θα ισχύσει με την εφαρμογή του νέου συντελεστή.

«Αν το τηρήσει όλη η Ελλάδα, θα το δεχθούν οι Tour Operators», τόνισε ο κ. Ανδρεάδης, συμπληρώνοντας ότι η ρήτρα δεν έχει σχέση με το αν το συμβόλαιο που θα υπογραφεί θα προβλέπει συνολικά αύξηση ή μείωση τιμών για το 2016.

Κοινός φορέας τουρισμού των χωρών της Νότιας Ευρώπης
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ανακοίνωσε την προσπάθεια του Συνδέσμου να δημιουργήσει μια συμμαχία μεταξύ αντίστοιχων τουριστικών συνδέσμων της Νότιας Ευρώπης, για τη δημιουργία ενός κοινού φορέα εκπροσώπησης των χωρών αυτών στην Ευρωπαϊκή Ενωση,. Ηδη, ο ΣΕΤΕ είναι σε επικοινωνία με τους αντίστοιχους συνδέσμους σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο, με στόχο τον Οκτώβριο να ανακοινωθεί ο νέος φορέας στο πλαίσιο του Συνεδρίου του ΣΕΤΕ.

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»