Συνεχίζονται τα πλωτά καραβάνια λαθρομεταναστών

Συνεχίζονται τα πλωτά καραβάνια λαθρομεταναστών

Συνεχίζονται τα πλωτά καραβάνια λαθρομεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 191 ΦΟΡΕΣ

Άλλους δεκαοχτώ παράνομους μετανάστες διέσωσαν ανοικτά της Κω οι λιμενικοί, καθώς μόλις τους είδαν έσκισαν την βάρκα και έπεσαν στην θάλασσα!

Πιο συγκεκριμένα, χθες τα ξημερώματα το πλωτό περιπολικό του λιμενικού εκτελούσε περιπολία στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω.
Εκεί εντόπισε μία φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα στην οποία επέβαιναν οι 18 παράνομοι μετανάστες. Μόλις οι αλλοδαποί αντιλήφθηκαν το σκάφος του λιμενικού κατέστρεψαν την βάρκα και έπεσαν στην θάλασσα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με προσωπικό του Λιμεναρχείου Κω, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κω, ενώ η φουσκωτή λέμβος κατασχέθηκε.

Και άλλοι λαθρομετανάστες στην Ρόδο
Άλλοι 13 αλλοδαποί Συριακής καταγωγής συνελήφθησαν χθες το πρωί και προχθές το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Πρόκειται για 11 άνδρες και 1 γυναίκα που συνόδευαν ένα παιδί, για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας