Πλωτά καραβάνια «λαθρομεταναστών» στα νησιά μας

Πλωτά καραβάνια  «λαθρομεταναστών»  στα νησιά μας

Πλωτά καραβάνια «λαθρομεταναστών» στα νησιά μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 248 ΦΟΡΕΣ

Το κύκλωμα εμπορίας ανθρώπινου πόνου συνεχίζει να θησαυρίζει

«Ξέφραγο αμπέλι» εξακολουθούν να είναι τα νησιά μας για τους παράνομους μετανάστες που το κύκλωμα «εμπορίας του ανθρώπινου πόνου» άρχισε και πάλι να διακινεί με το αζημίωτο προς της χώρα μας.

Μόνο στην διάρκεια του τελευταίου διημέρου, στο νησί της Ρόδου αποβιβάστηκαν ανενόχλητοι και εντοπίστηκαν στη συνέχεια 91 συνολικά παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι προέρχονταν από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Συνολικά στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου αποβιβάστηκαν 139 παράνομοι μετανάστες (91 Ρόδο, 17 Φαρμακονήσι και 31 Ψέριμος).

Το γεγονός έχει θέσει σε «κόκκινο συναγερμό» τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε όλο το Αιγαίο καθώς εκτιμάται ότι η έξαρση με τους παράνομους μετανάστες που έχουν βάλει… πλώρη για τη χώρα μας, μέσω των νησιών μας, βρίσκεται σε πλήρη έξαρση και θα κλιμακωθεί για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αποβιβάστηκαν στο Πρασονήσι εντοπίστηκαν στο Παραδείσι
«Απόβαση» στο νησί της Ρόδου έκαναν χθες οι παράνομοι μετανάστες καθώς εντοπίστηκαν συνολικά 91 άτομα από τα οποία οι 74 ενήλικες και τα 17 παιδιά!
Οι πλειοψηφία των λαθρομεταναστών εντοπίστηκε στην περιοχή του Πρασονησίου όπου συνελήφθησαν 71 Σύριοι και Αφγανοί.

Πιο συγκεκριμένα, προχθές στις 8.30 το βράδυ ενημερώθηκαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και η αστυνομία για την ύπαρξη μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών στην περιοχή της Κατταβιάς.

Από τις έρευνες που έγιναν εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα 29 Σύριοι, από τους οποίους 19 άνδρες, 5 γυναίκες και 5 παιδιά καθώς και 42 Αφγανοί από τους οποίους οι 17 άνδρες, 14 γυναίκες και 11 παιδιά.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ταξίδι των λαθρομεταναστών ξεκίνησε από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Επίσης προχθές το απόγευμα συνελήφθησαν στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας ένας άνδρας και μία γυναίκα που συνόδευε και ένα ανήλικο παιδί, Συριακής καταγωγής, οι οποίοι ήρθαν χωρίς τα νόμιμα έγγραφα στο νησί μας από τα τουρκικά παράλια.

Παράλληλα και στα χωριά Κρεμαστή και Παραδείσι προχθές τα ξημερώματα, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ιαλυσού και του Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου συνέλαβαν για παράνομη είσοδο στη χώρα 12 άνδρες από την Συρία.

Τέλος χθες το πρωί συνελήφθησαν στην Ιαλυσό από αστυνομικούς άλλοι πέντε άνδρες υπήκοοι Συρίας για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια.
Για όλες τις περιπτώσεις διενεργείται προανάκριση.

Παράνομοι μετανάστες σε Ψέριμο και Φαρμακονήσι
Στην διάσωση άλλων 17 παράνομων μεταναστών που βρίσκονταν στην θαλάσσια περιοχή Βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου προέβη το Λιμενικό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, χθες τα ξημερώματα το στρατιωτικό φυλάκιο στο Φαρμακονήσι ενημέρωσε το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους του Λιμενικού για την ύπαρξη φουσκωτής μηχανοκίνητης βάρκας στην οποία επέβαινε σημαντικός αριθμός ατόμων. Το ναυαγοσωστικό έσπευσε στο σημείο και μόλις οι λαθρομετανάστες το αντιλήφθηκαν έσκισαν την βάρκα και έπεσαν στην θάλασσα.

Άμεσα οι μετανάστες περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Λέρου, όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου, ενώ η φουσκωτή βάρκα βυθίστηκε.

Τέλος ακόμη 31 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν προχθές στην παραλία της Ψερίμου.
Για τους αλλοδαπούς ενημερώθηκε προχθές τα ξημερώματα το Λιμεναρχείο Καλύμνου και άμεσα έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την μεταφορά των παράνομων μεταναστών με ασφάλεια στο Λιμάνι της Καλύμνου με την συνδρομή του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΜΑΝΙΑΪ».

Οι μετανάστες, που στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν από προσωπικό του Λιμεναρχείου Καλύμνου, ενώ τέσσερις εξ αυτών διακομίσθηκαν στο Γ.Ν.ΚΥ “ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ” προς παροχή πρώτων βοηθειών, απ' όπου εξήλθαν αυθημερόν.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»