Την απομάκρυνση Μέργου ζητεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Την απομάκρυνση Μέργου ζητεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Την απομάκρυνση Μέργου ζητεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 165 ΦΟΡΕΣ

Δριμύτατη κριτική ασκεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Αδαμόπουλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου για τον κατώτατο μισθό. Τον κατηγορεί για προκλητική αλλαζονεία και ζητεί την απομάκρυνσή του από τον πρωθυπουργό.

Δριμύτατη κριτική ασκεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δ. Αδαμόπουλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου για τον κατώτατο μισθό, ενώ ζητεί από τον Πρωθυπουργό την απομάκρυνση όλων εκείνων «που -μη έχοντας σχέση με την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα- προκαλούν τον άνεργο, τον μισθωτό, τον συνταξιούχο, τον κάθε έλληνα πολίτη».

Όπως μάλιστα σημειώνει, οι δηλώσεις του κ. Μέργου ότι «το ύψος του κατώτατου μισθού, το οποίο παρεμπιπτόντως ανέρχεται στα 586 ευρώ, παραμένει σε υψηλά επίπεδα, καταδεικνύουν -πέρα από μία πρωτόγνωρη κοινωνική αναλγησία- και μια απόλυτη αδυναμία κατανόησης της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά».

«Παράλληλα», συνεχίζει ο κ. Αδαμόπουλος, «επιβεβαιώνεται η από καιρό διατυπωθείσα άποψή μας πως ορισμένοι κύκλοι εγχώριων συμφερόντων χρησιμοποιούν την τρόικα και τις πιέσεις της ως πρόσχημα προκειμένου να προωθήσουν αποκλειστικά και μόνο προσωπικές τους ιδεοληψίες και να τις επιβάλλουν νομοθετικά».

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΔΣΑ σημειώνει πως «ο ελληνικός λαός αναμένει από όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης και αμοίβονται όχι με 586 ευρώ αλλά πολλαπλάσια αυτών, τη στιγμή κατά την οποία η επαγγελματική τους διαδρομή και δραστηριότητα εξαντλείται σε υπαλληλικές θητείες δοτές από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, να εργάζονται για το καλό της πατρίδας και να μην αναλώνονται σε προκλητικές δηλώσεις, οι οποίες όχι μόνο εξωτερικεύουν περισσή αλαζονεία, αλλά επιπλέον έρχονται και σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια κοινής λογικής».

var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

Κυριάκος Πιερρακάκης: Οι Πανελλαδικές είναι ένα κομμάτι της διαδρομής, ούτε η αρχή ούτε το τέλος

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Πόσο ανέβηκαν οι τιμές την τελευταία πενταετία

Πανελλαδικές 2024: Άνακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Σήμερα η πληρωμή 187 εκατ. ευρώ σε 678.000 ωφελούμενους

Σήμερα ανακοινώνονται οι βαθμοί των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών

Επιστολή Χ. Στυλιανίδη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις τιμές των ακτοπλοϊκών

ΣΥΡΙΖΑ: Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας παραιτούνται από τα όργανα του κόμματος με αιχμές κατά Κασσελάκη