Τετ-α-τετ Ομπάμα με Σαρκοζί- Μέρκελ στις Κάννες

Τετ-α-τετ Ομπάμα με Σαρκοζί- Μέρκελ στις Κάννες

Τετ-α-τετ Ομπάμα με Σαρκοζί- Μέρκελ στις Κάννες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 241 ΦΟΡΕΣ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, πρόκειται να συναντήσει κατ' ιδίαν τον γάλλο ομόλογό του, Νικολά Σαρκοζί, αλλά και την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της επικείμενης συνόδου της G20, στις Κάννες.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, πρόκειται να συναντήσει κατ' ιδίαν τον γάλλο ομόλογό του, Νικολά Σαρκοζί, αλλά και την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της επικείμενης συνόδου της G20 (οκτώ πλούσιες, 12 ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες), στις Κάννες.

Η κρίση χρέους στην περιφέρεια της ευρωζώνης θα δεσπόσει σε αυτές τις κατ' ιδίαν υψηλόβαθμες συνομιλίες, "που θα πραγματοποιηθούν πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της ανωτέρω συνόδου, την Πέμπτη το πρωί", όπως πρόσθεσε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Μπεν Ρόουντ.

Όμως, με την ίδια ευκαιρία ο πρόεδρος Ομπάμα πρόκειται να συναντήσει την επανεκλεγείσα άνετα, πριν από λίγες ημέρες, πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, σύμφωνα πάντοτε με τον σύμβουλο Ρόουντ.

Από την πλευρά της η κα Λέιλ Μπρέινερντ, η υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ με αρμοδιότητα στις διεθνείς υποθέσεις, αποκάλυψε σήμερα ότι, στο πλαίσιο του G20, "η Ουάσινγκτον προτίθεται να ζητήσει 'τις λεπτομέρειες', για τον τρόπο της εφαρμογής της συμφωνίας που επετεύχθη στο τελευταίο Ευρωπαϊκό συμβούλιο (αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί)", συμφωνία που αφορά την κρίση χρέους στη 17μελή ευρωζώνη.

Διαβάστε ακόμη

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τεράστιο εργαλείο για την πράσινη μετάβαση στα νησιά το Ταμείο Απανθρακοποίησης

Δημογραφικό: «Ταφόπλακα» για την πτώση της ανεργίας κάτω του 10%

Συντάξεις: Διπλά αναδρομικά μέσα στο καλοκαίρι

ΤτΕ:«Σήκωσαν» καταθέσεις 274 εκατ. τα νοικοκυριά τον Μάιο

ΚΕΦΙΜ: Δουλεύουμε σχεδόν τον μισό χρόνο για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές

Βουνό τα ληξιπρόθεσμα-«Κοκκίνισαν» 1 εκατ. οφειλέτες σ’ ένα μήνα

myAADEapp: Έκδοση για άμεση πρόσβαση σε δηλώσεις εισοδήματος

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν επίδομα προσωπικής διαφοράς