Σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας μαθητών στην πλατεία Κύπρου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας μαθητών στην πλατεία Κύπρου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας μαθητών στην πλατεία Κύπρου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1564 ΦΟΡΕΣ

Πορεία διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων με την αναθεώρηση του άρθρου 16 βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών του νησιού μας, οι οποίοι ξεκινώντας από την Καπνοβιομηχανία, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κύπρου.

Το βασικό σύνθημα της πορείας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πανεκπαιδευτικού, πανελλαδικού συλλαλητηρίου, ήταν "Στο δρόμο είναι οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές", ενώ τα πανό που κρατούσαν οι μαθητές έφεραν συνθήματα όπως "ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ", "ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ".

 

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη συντονιστική επιτροπή μαθητών Ρόδου αναφέρονται τα εξής:

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θέλει να καταθέσει επίσημα αυτή την εβδομάδα το νομοσχέδιο. Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια για ακόμα μια φορά όλοι μαζί βουλιάζοντας από κόσμο κάθε πόλη!

Είμαστε οι πολλοί και έχουμε τη δύναμη!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/2 ΚΑΙ ΩΡΑ 12μμ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

 

Έχουμε ήδη καταφέρει, με τον αγώνα μας όλο το προηγούμενο διάστημα, να τους καθυστερήσουμε αρκετά! Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και δε θέλει να αποδεχθεί την πραγματικότητα, το γεγονός πως σύσσωμα η εκπαιδευτική κοινότητα καταδικάζει το νομοσχέδιο. Για αυτό μας αντιμετωπίζει λες και είμαστε εγκληματίες, μας τρομοκρατεί, μας συκοφαντεί και μας συλλαμβάνει. Μας αντιμετωπίζει ως πρόβατα που θα πιστέψουμε πως είναι για το καλό μας να δίνουμε τριπλές πανελλαδικές εξετάσεις και να μετρούν οι βαθμοί όλων των τάξεων, των μαθημάτων και των εξετάσεών τους με Τράπεζα Θεμάτων για την πρόσβαση στα ΑΕΙ. Για άλλη μία φορά απαντάμε συλλογικά με μαζικό ξεσηκωμό για να νικήσουν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Με το Εθνικό Απολυτήριο για την πρόσβαση στα Δημόσια ΑΕΙ θα μετρά ο βαθμός ακόμα και των Θρησκευτικών! Πόσα φροντιστήρια θα κάνουμε για να πάρουμε απλά απολυτήριο; Αν ήθελαν το καλό μας, θα καταργούσαν την ΕΒΕ, την Τράπεζα Θεμάτων, δε θα είχαμε κενά σε καθηγητές και δε θα μας έπεφταν στο κεφάλι τα ταβάνια των σχολικών τάξεων. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να γίνει η Παιδεία ακόμα μεγαλύτερη μπίζνα και οι μαθητές να κάνουν φροντιστήριο από το Δημοτικό για να τα βγάλουν πέρα στο σχολείο- εξεταστικό κέντρο και μετά.. να πληρώνουν και δίδακτρα για να σπουδάσουν. Το δε νομοσχέδιο που αφορά τα ΕΠΑΛ προβλέπει απλήρωτες πρακτικές και συγχωνεύσεις. Όσο «ωραίος» και να ακούγεται ο όρος «campus» που δίνει η κυβέρνηση σε αυτές τις δομές που θα συστεγάζονται τεχνικές σχολές και ΕΠΑΛ, στη πραγματικότητα μαθητές από το ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου έρχονται στο ΕΠΑΛ του Ζέφυρου για εργαστήρια γιατί δεν έχουν στο χωριό, φανταστείτε τι έχει να γίνει δηλαδή με τόσους μαθητές και σπουδαστές ο ένας πάνω στον άλλο εφόσον η κυβέρνηση το κάνει πράξη όπως φαντάζεται.. «campus» κατά τα άλλα! Αυτά τα σχέδια θα πέσουν στο κενό!

Έχουμε δίκιο και το δίκιο θα νικήσει!

Ο αγώνας που δίνουμε φωνάζει το αυτονόητο:

– ΟΧΙ στην Παιδεία- €υκαιρία για όσους λίγους έχουν λεφτά, που θα

αγοράζουν σπουδές και μέλλον χωρίς εξετάσεις. Να ΜΗ γίνει νόμος η αδικία!

– ΝΑΙ στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία- ΔΙΚΑΙΩΜΑ για όλους μας!

– ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αναβάθμιση και χρηματοδότηση στα σχολεία και τα

Πανεπιστήμια!

 

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»